duminică, 17 ianuarie 2016

CHEC II




INGREDIENTE

6 oua
200 ml lapte
200 ml ulei
400 gr zahar
400 gr faina
Un praf de copt DrOetker nestins
3 zahar vanilat
Un praf de sare
Cacao ,
Nuci /Stafide /Rahat /la alegere

MOD DE PREPARARE :
1. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat,se adauga galbenusurile,laptele,uleiul,sarea,faina in care s-a amestecat praful de copt nestins.
2. Se imparte aluatul obtinut astfel: ¾ din aluat se lasa alb si ¼ se amesteca cu cacao,si rahat,bucatele de nuci sau stafide (dupa preferinta).
3. Se adauga in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ½ din aluatul alb si deasupra ½ din aluatul cu cacao .Se face cu cutitul deasupra aluatului cu cacao ,dintr-un capat al tavii forma de “ S “ pentru a se intrepatrunde aluatul maro cu cel alb.
4. Se repeta operatiunea si in tava a doua pana terminam tot aluatul.
5. Se coace la foc potrivit.
6. Se pudreaza si se taie rece .
Va astept cu drag la Retete la Mama !Pofta Buna si sper sa va placa 
Tips  Am omis sa va spun ca reteta este pentru 2 tavi de chec



2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc ,este o reteta pe care o stiu de la mama mea si este foarte bun si la gust .L-am facut de multe ori .Cu drag Liliana

      Ștergere

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *