marți, 27 noiembrie 2018

GEM DE PRUNE


INGREDIENTE
-       4,4 Kg Prune (fara samburi)   
-       1,2 Kg Zahar  
-       Zeama de la o lamaie

MOD DE PREPARARE

-       Se spala si se lasa sa se scurga apa bine de pe fructe.
-       Se curata de samburi
-       Se dau prin masina de tocat
-       Eu nu le las pana a doua zi cu zaharul in frigider.
-       Le-am pus la foc mic cu tabla sa nu se prinda.
-       Am luat tot timpul spuma.
-       Deoarece nu erau gata seara le-am acoperit cu un prosop curat ud si le-am lasat asa sa nu prinda crusta deasupra.
-       A doua zi dimineata ,le-am continuat fierberea.
-       Se pun in borcanele sterilizate in cuptorul incins si focul oprit.
-       Se pun in cuptorul incins in prealabil si cu focul oprit si se lasa pana ele se racesc si prind o crusta deasupra gemului in fiecare borcan .
-       Se pun capacele si se mananca .....imediat la cat este de gustos .





















Retete la Mama
-       va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *