duminică, 27 decembrie 2015

PLACINTA CU BRANZA SAU MERE A la MAMANE



INGREDIENTE ALUAT

400 gr faina
250 gr margarina Unirea
1 praf de copt Dr.Oetker
3-4 linguri iaurt (smantana,lapte) cu otet
2-3 linguri ulei
INGREDIENTE COMPOZITIE
800-1000 gr branza de vaci
3-4 oua (depinde de marimea lor)
4 zahar vanilat
Coaja de lamaie si/sau portocala
200 gr zahar tos
MOD DE PREPARARE ALUAT
1. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga margarina taiata in bucatele si care se framanta bine ,adaugand treptat cateva linguri din iaurt + otet ,si spre sfarsit adaugam si ulei .
2. Se continua framantarea pe blatul de lucru adaugand iaurt si otet si ulei treptat pana obtinem un aluat care se desprinde usor de pe maini ,si se intinde bine pe blatul de lucru .Peste aluat adaugam praf de faina pana reusim sa obtinem aluatul dorit.

3. TIPS : Incercati aluatul prima data folosind jumatate din ingrediente pana reusiti sa faceti o placinta asa cum doriti care sa fie frageda si mai ales buna la gust.
4. Lasati aluatul la frigider ,pana faceti compozitia din branza,oua si zahar.
5. Se separa aluatul in doua parti si se intinde o parte cu facaletul si se pune in tava tapetata cu ulei si faina.Este mai bine sa tapetati tava asa ,fara sa puneti hartie de copt ,deoarece aluatul este foarte fraged si se poate rupe ,iar partile rupte se pot alipi usor in tava.
6. Cuptorul se incinge in prealabil
MOD DE PREPARARE COMPOZITIE
1. Se amesteca 3-4 oua batute bine cu zaharul tos ,cu zaharul vanilat cu coaja de lamaie si /sau portocala, si se toarna peste branza.Se amesteca usor si se toarna in tava peste aluat.
2. TIPS : Daca vi se pare ca este compozitia prea moale ,puneti o lingurita sau doua de gris la fiert in putina apa ,il raciti si il adaugati peste branza amestecand sa nu se faca cocoloase.
3. Se intinde si a doua parte din aluat ,pe o parte si pe cealalta adaugand faina ,pana obtinem un aluat de forma tavii ( Ingredientele de mai sus sunt pentru tava mare din cuptor ) Se infasoara aluatul pe facalet si se desfasoara deasupra tavii din partea de sus ,cu atentie ,deoarece aluatul este fraged.Daca se rupe ,alipiti bucatelele respective usor cu mana ,pana obtineti un aluat uniform in tava.
4. La sfarsit inainte de a pune tava la cuptor ,intepati din loc in loc placinta cu o furculita.
5. Pofta buna ,si va astept cu tot dragul la Retete la Mama !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *