INGREDIENTE
-
Piept de pui /Aripioare de
pui /Copane pui
- Ulei
- 6-8 linguri de faina ( in functie de cantitatea de carne pe care
o aveti )
- 1-2 morcovi mici
- 1 ceapa mare
- 1/2 ardei gras (optional)
- Telina
- Sare
- Piper
- Delikat
-
Patrunjel verde
INGREDIENTE si PREPARARE MAMALIGA
-
500-600 ml Apa
- Un varf de Sare
- Un strop de ulei in apa care fierbe
- 150- 200 gr Malai grisat
- Se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare,si se pune un strop de ulei in apa.
-
Se adauga malaiul putin cate
putin,cand apa fierbe si se amesteca cu un tel sau o lingura de lemn si se
acopera cu un capac ,sa fiarba inabusit.
PREPARARE CIULAMA
-
Se fierbe carnea in apa rece
cu sare si se aduna spuma ori de cate ori este nevoie.
- Se curata legumele si se pun intregi la fiert in apa,dupa ce am
luat spuma de tot.
- Lasam sa fiarba si legumele la foc potrivit impreuna cu carnea
acoperind oala cu un capac.
- Cand s-au fiert bine ,strecuram cu atentie,lasand carnea si
legumele in sita.
- Intr-o tigaie sau un vas cu fundul gros ,puneti putin ulei (sau
unt ,ce preferati )sa se incinga bine.
|
|
- Tips : Eu pun ulei,deoarece untul este pretentios si se arde destul de repede schimband gustul.
- Punem faina in uleiul incins si turnam cu un polonic zeama
fierbinte de la supa de pui cu legume putin cate putin,amestecand continuu sa
nu faca cocoloase,
- Deoarece eu nu sunt foarte priceputa ,tocmai de a nu da voie sa
se formeze cocoloase ,am folosit aparatul de piure ,astfel ca in final am avut
o ciulama aproape perfecta ca o crema fina si de o consistenta destul de
fluida.
- Pieptul de pui se taie in bucati potrivite ,sau daca folositi ca
mine aripioare ,nu este nevoie sa le mai portionati.
-
Am adaugat sare ,piper
,patrunjel.
-
Retete la Mama ,va doreste Pofta
buna si va asteapta cu drag aici !
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu