marți, 13 decembrie 2016

CIULAMA DE PUI CU MAMALIGUTA


INGREDIENTE
-   Piept de pui /Aripioare de pui /Copane pui
-   Ulei
-   6-8 linguri de faina ( in functie de cantitatea de carne pe care o aveti )
-   1-2 morcovi mici
-   1 ceapa mare
-   1/2 ardei gras (optional)
-   Telina
-   Sare
-   Piper
-   Delikat
-   Patrunjel verde
INGREDIENTE si PREPARARE MAMALIGA
-   500-600  ml Apa
-   Un varf de Sare
-   Un strop de ulei in apa care fierbe
-   150- 200 gr Malai grisat

-   Se pune apa la fiert cu un varf de cutit  de sare,si se pune un strop de ulei in apa.
-   Se adauga malaiul putin cate putin,cand apa fierbe si se amesteca cu un tel sau o lingura de lemn si se acopera cu un capac ,sa fiarba inabusit.
PREPARARE CIULAMA
-   Se fierbe carnea in apa rece cu sare si se aduna spuma ori de cate ori este nevoie.
-   Se curata legumele si se pun intregi la fiert in apa,dupa ce am luat spuma de tot.
-   Lasam sa fiarba si legumele la foc potrivit impreuna cu carnea acoperind oala cu un capac.
-   Cand s-au fiert bine ,strecuram cu atentie,lasand carnea si legumele in sita.
-   Intr-o tigaie sau un vas cu fundul gros ,puneti putin ulei (sau unt ,ce preferati )sa se incinga bine.




-   Tips : Eu pun ulei,deoarece untul este pretentios si se  arde destul de repede schimband gustul.
-   Punem faina in uleiul incins si turnam cu un polonic zeama fierbinte de la supa de pui cu legume putin cate putin,amestecand continuu sa nu faca cocoloase,
-   Deoarece eu nu sunt foarte priceputa ,tocmai de a nu da voie sa se formeze cocoloase ,am folosit aparatul de piure ,astfel ca in final am avut o ciulama aproape perfecta ca o crema fina si de o consistenta destul de fluida.
-   Pieptul de pui se taie in bucati potrivite ,sau daca folositi ca mine aripioare ,nu este nevoie sa le mai portionati.
-   Am adaugat sare ,piper ,patrunjel.

-   Retete la Mama ,va doreste Pofta buna si va asteapta cu drag aici !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *