Ingrediente
·
3 kg capsuni
·
2,5 kg zahar
·
Zeama de la o
lamaie
Preparare:
TIPS : Nu gresiti ca mine :
a. Nu spalati capsunile ,lasandu-le sa stea in apa pana
reusiti sa le spalati pe toate.
b. Spalati-le pe rand si apoi puneti-le in sita de
plastic, sa se scurga imediat.
Eu
stiu reteta asa :
c. Gemul se poate pune la foc imediat dupa ce ai spalat
capsunile si ai pus randurile de capsuni intercalandu-le cu cele de zahar.
d. Cand este gemul gata ,se pune sucul de lamaie ,se
mai lasa unul-doua clocote si apoi se opreste focul.
e. Exista pareri conform carora sa le pui in vas
intercaland un rand de capsuni si unul de zahar,se stoarce lamaia si se lasa la
frigider pana a doua zi ,cand se pune la fiert.
f. Pentru ca eu le-am spalat atat de temeinic (pe
capsuni ) cand m-am uitat in oala ,era foarte mult suc si am fiert la gem 2
zile.
g. Foarte important :
Nu lasati capsunile sa absoarba foarte multa apa.
h. Sau scugeti-le bine inainte sa le intercalati cu
zaharul.
i. Stoarceti lamaia .
j. Si daca doriti fierbeti-le dupa cateva ore de stat
la frigider,sau a doua zi.
k. NU UITATI SA
LUATI TOT TIMPUL SPUMA !
l. Eu am fiert la gem foarte mult ,deoarece aveam
senzatia ca acel suc nu o sa se mai “lege” si ca o sa ramana foarte subtire.
m. Acum este …“ bine legat” si va marturisesc poate
chiar prea bine.
n. Dar este gustos.parfumat si avand in vedere ca este
facut in casa este 100 % natural,
o. Succes ,indiferent care varianta o alegeti,sa il
faceti imediat sau a doua zi.
Tips
p. Am aflat ca gemul se incearca nu pe farfurie.Se pune
din lingurita sa se scurga in apa rece ,si daca nu se imprastie este gata facut
!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu