joi, 9 iunie 2016

PUI CU LEGUME LA GRATAR



Ingrediente  

·        ½ Piept de pui
·        4-7 Buchetele de broccoli
·        2-3 morcovi
·        1-2 cepe uscate (sau cateva fire de ceapa verde)
·        1 ardei verde
·        Taietei fierti
·        4-5 rosii
·        Delikat
·        Cimbru
·        Ghimbir si usturoi   
·        Piper
·        Sare
·        Boia iute & dulce
·        Ulei de masline
·        Cascaval ras
·        Vin alb sau/si sos de soia

Preparare:
-       Pieptul de pui se spala se condimenteaza si se unge cu ulei si se pune pe gratarul incins si se intoarce cu o lingura de lemn pana se patrunde carnea ,dar fara sa se arda.
-       Usturoiul si ghimbirul se curata si se maruntesc si se calesc foarte putin pe gratar inainte de a pune legumele la facut.
-       Rosiile se spala se taie felii.
-       Ceapa se curata si se taie felii
-       Ardeiul gras se curata si se taie fasii subtiri
-       Morcovii se curata ,se pun la fiert cca 15 minute ,si spre final adaugam si buchetelele de broccoli .Se scurg de apa si se adauga in castron impreuna cu celelalte legume pe care le avem deja pregatite.
-       Toate legumele le stropim cu ulei de masline si le punem in tava si le lasam cateva minute sa se caleasca fara a le lasa foarte mult timp pe gratar ,tocmai pentru a nu se înmuiá.
-       Cand sunt deja calite stropim cu putin vin alb si se poate adauga sos de soia (optional)
-       La sfarsit am adaugat cateva spaghete fierte.Dar puteti adauga ceea ce aveti in casa deja preparat anterior :orez,spaghete,taietei …etc.
-       Am pus carnea si legumele pe un pat de salata verde si am adaugat deasupra cascaval ras.
-       Pofta buna ,va multumesc tuturor celor care intrati pe blogul meu si va astept cu mare drag,aici la Retete la Mama Si va multumesc pentru aprecieri .!Va doresc o noapte magnifica! 
                                  

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *