INGREDIENTE ALUAT FRAGED PIZZA:
5 linguri ulei
3 linguri smantana
2 linguri apa
1 praf de sare
½ praf de copt Dr.Oetker in faina
Faina cat cuprindeUlei de masline
MOD DE PREPARARE ALUAT
1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat.Se adauga atata faina ,cat sa iasa un aluat fraged care se intinde bine si nu se lipeste de maini .
Blatul pe care il intindem nu trebuie sa fie
foarte gros.Aluatul acesta este unul fraged dar nu din cele pufoase.Este un
aluat pe care il puteti folosi si ca aluat pentru drob http://retete-la-mama.blogspot.com/search?q=drob
2. Dupa ce punem foaia, ungem aluatul cu ulei de masline.
2. Dupa ce punem foaia, ungem aluatul cu ulei de masline.
INGREDIENTE SOS PIZZA:
a) Ulei de masline
b) Usturoi
c) 1 conserva pulpa de rosii
d) Sos din ardei kapia (optional)
e) Sare ,piper,delikat,cimbru,busuioc
Se incinge putin uleiul si se
adauga usturoiul,si il rumenim cateva secunde deoarece daca se arde da un
gust amarui sosului.Se pune conserva de rosii ,sosul de ardei
kapia,condimente si il lasam sa fiarba la foc mic cca 10 minute.Oprim focul
si lasam sosul sa se racoreasca
|
INGREDIENTE TOPPING PIZZA:
a) Cascaval
b) 1-2 oua
c) Ciuperci din conserva
d) Sunca sau salam
e) Masline
f) Porumb din conserva
g) Ardei gras
h) Condimente
Se pune blatul in tava ,se unge cu
ulei de masline si se inteapa cu o furculita.Se adauga sosul de rosii pe care
l-am lasat sa se racoreasca.Punem pe rand ,cascaval ras,masline felii ,ciuperci
taiate,porumb din conserva,salam sau sunca taiate cubulete,iar la sfarsit
deasupra am batut 2 oua cu restul de cascaval ras si pe care l-am turnat
peste ingrediente.Se pune in cuptorul incins in prealabil ,pana capata o
culoare aurie si incercam blatul cu o scobitoare.
|
Nu v-am scris fix cantitatea de
ingrediente folosita pentru ca fiecare isi dozeaza acestea in functie de
preferinte. Va doresc Pofta Buna !
Retete
la mama va doreste Pofta buna si va asteapta cu drag !
Paste
Fericit !
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu