marți, 13 februarie 2018

PLACINTA CU VARZA CALITA


Ingrediente  Aluat
-       5 linguri ulei
-       3 linguri smantana
-       2 linguri apa
-       1 praf de sare
-       ½ praf de copt Dr.Oetker in faina
-        Faina cat cuprinde
-        Ulei de masline pentru uns aluatul 
Ingrediente  Compozitie Varza
-       1 varză albă medie (între 1 și 2 kg)
-       1-2 cepe albe medii
-       Rosii sau sos de rosii
-       Sos ardei kapia
-       Ulei,sare,piper –dupa gust
-       Boia afumata,
-       Marar
-       Cimbru
-       Frunza de dafin (pe care le scoateti inainte de a pune varza in tava)

Toaca ceapa si pune-o la calit in putin ulei la foc mic spre mediu ,intr-o tigaie incapatoare .
Lasam focul mic sa se caleasca fara sa se arda.
Intre timp,spala si toaca varza solzisori nu foarte marunti.
Dupa ce se soteaza ceapa ,adaugand usor cate putina apa ,sa se inabuseasca bine ,adaugam varza treptat deoarece se poate sa nu incapa toata de prima data .
Punem un praf de boia afumata , piper.(dupa gust)
Dupa ce varza este bine inmuiata ,picurand apa putin cate putin, punem capacul si lasam focul mic.Se adauga sosul de ardei kapia ,si bulionul sau rosiile taiate cubulete.
Nu turnam multa apa pentru ca varza oricum lasa zeama,si neaparat sa aiba capac ca sa nu se arda.
Spre sfarsit adaugam foi de dafin ,pe care le scoatem la final cand asamblam placinta.
Cand este gata adaugam mararul si o lasam sa se mai raceasca.
Se punea prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ,varza calita si cea de-a doua foaie.Foile se ung cu ulei de masline deasupra atat prima foaie inainte de a pune compozitia de varza ,si a 2-a care o acopera.Intepam aluatul din loc in loc cu furculita.
Succes si va mai astept pe Retete la mama !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *