Ingrediente Aluat
- 5 linguri ulei
- 3 linguri smantana
- 2 linguri apa
- 1 praf de sare
- ½ praf de copt Dr.Oetker in faina
- Faina cat cuprinde
- Ulei de masline pentru uns
aluatul
Ingrediente Compozitie Varza
- 1 varză albă medie (între 1 și 2 kg)
- 1-2 cepe albe medii
- Rosii sau sos de rosii
- Sos ardei kapia
- Ulei,sare,piper –dupa gust
- Boia afumata,
- Marar
- Cimbru
- Frunza de dafin (pe care le scoateti inainte de a pune
varza in tava)
Toaca ceapa si pune-o la calit in putin ulei la foc
mic spre mediu ,intr-o tigaie incapatoare .
|
Lasam focul mic sa se caleasca
fara sa se arda.
|
Intre timp,spala si toaca varza solzisori nu foarte
marunti.
|
Dupa ce se soteaza ceapa ,adaugand usor cate
putina apa ,sa se inabuseasca bine ,adaugam varza treptat deoarece se poate
sa nu incapa toata de prima data .
|
Punem un praf de boia afumata , piper.(dupa gust)
|
Dupa ce varza este bine inmuiata ,picurand apa
putin cate putin, punem capacul si lasam focul mic.Se adauga sosul de ardei
kapia ,si bulionul sau rosiile taiate cubulete.
|
Nu turnam multa apa pentru ca varza oricum lasa
zeama,si neaparat sa aiba capac ca sa nu se arda.
|
Spre sfarsit adaugam foi de dafin ,pe care le
scoatem la final cand asamblam placinta.
|
Cand este gata adaugam mararul si o lasam sa se mai raceasca.
|
Se punea prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ,varza
calita si cea de-a doua foaie.Foile se ung cu ulei de masline deasupra atat prima
foaie inainte de a pune compozitia de varza ,si a 2-a care o acopera.Intepam
aluatul din loc in loc cu furculita.
|
Succes si va mai astept pe Retete la mama !
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu