Ingrediente
Aluat
- 5 linguri ulei
- 3 linguri smantana
- 2 linguri apa
- 1 praf de sare
- ½ praf de copt Dr.Oetker in faina
-
Faina cat cuprinde
-
Ulei de masline pentru uns
aluatul
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat.Se adauga atata faina ,cat sa iasa un aluat fraged care se intinde bine si nu se lipeste de maini.Se imparte aluatul in doua parti.Se impacheteaza bila de aluat si se infasoara in folie alimentara si o tinem la rece pana preparam compozitia de carne. |
O parte se asaza pe fundul tavii tapetata cu ulei si faina. |
Dupa ce punem foaia pe fundul tavii ,ungem aluatul cu ulei de masline peste foaie. |
Se pune compozitia de carne si deasupra cealalta foaie de aluat si ungem cu putin ulei de masline. |
Placinta se taie cand este calduta. |
-
Ingrediente Compozitie Carne
500 gr carne de porc sau amestec porc si vita
2 morcovi
2-3 cepe
1 sau ½ ardei gras
Delikat
Sare
Piper
Cimbru
Bulion
2 linguri de sos de ardei kapia (optional)
Ulei
2 oua
Marar proaspat tocat /sau si patrunjel
Mod de Preparare Compozitie Carne
Curatam morcovii ,ceapa ,ardeiul .
|
Intr-o tigaie calim ceapa ,morcovii si ardeiul kapia
lasand focul mic sa se caleasca fara sa se arda.
|
Adaugam cate putina apa pentru a se inabusi toate ingredientele.
|
Cand sunt gata calite se lasa la racit.
|
Adaugam carnea si inabusim toate ingredientele picurand cate un strop de apa in asa fel
incat sa nu se lipeasca si sa se arda.
|
Cand este aproape gata carnea cu zarzavaturile se
adauga cateva linguri de bulion ,sos de ardei kapia (optional)si mai picuram
putin apa si mai lasam la fiert la foc mic cateva minute.
|
Adaugam sare,piper ,cimbru , marar/sau si patrunjel dupa
gust.
|
Se lasa amestecul la racit si cand este potrivit de
rece ,incorporam 1- 2 oua .
|
- Pofta buna si va mai astept la
Retete la Mama !
-Va multumesc pentru ca urmariti
blog-ul meu ,si uneori poate va si place !
- Astept parerile si observatiile dvs.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu