sâmbătă, 20 ianuarie 2018

BUDINCA DE CONOPIDA CU SUNCA SI TELEMEA / BRANZA DE VACI



Ingrediente 
-        1 Conopida
-        2-3 Oua  
-        2-3 linguri de smantana(in functie de cantitatea de conopida fiarta obtinuta)
-        Branza proaspata de vaci sau telemea
-        100-150 gr sunca taiata feliute subtiri
-        100 gr cascaval
-        Sare
-        Piper
-        Unt pentru tava de copt
-        Pesmet pentru tava de copt

-       Mod de Preparare
1. Se spala bine conopida cruda ,in apa rece cu sare dupa ce am desfacut-o in buchetele. 





2.Punem o oala cu apa sa fiarba si punem buchetele de conopida in apa clocotita.Le lasam sa dea in cateva clocote si le punem in strecuratoare.(cca 5-10 min se fierb)

3 . Batem ouale cu smantana,sare si piper.



4 .Sunca se taie feliute subtiri.



5 .Adaugam peste oua si smantana , branza telemea sau branza proaspata de vaci si sunca. Turnam compozitia peste conopida,si le omogenizam bine.Punem totul in tava noastra unsa cu unt si tapetata cu pesmet.



6 .Sau se poate sa punem un strat de conopida,un strat din compozitia de oua,smantana,telemea.Un strat de sunca si iarasi conopida si compozitia din oua.Se adauga si ultimul strat de conopida,oua si smantana,sunca.
 
7 .Adaugam sare si piper daca mai este nevoie ,sau alte condimente dupa gustul fiecaruia.!
Se rade cascaval si se presara deasupra budincii noastre.
8.Lasam tava la cuptor pana se rumeneste.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *