Ingrediente
-
1 Conopida
-
2-3 Oua
-
2-3 linguri de smantana(in functie de cantitatea de
conopida fiarta obtinuta)
-
Branza proaspata de vaci sau telemea
-
100-150 gr sunca taiata feliute subtiri
-
100 gr cascaval
-
Sare
-
Piper
-
Unt pentru tava de copt
-
Pesmet pentru tava de copt
- Mod de Preparare
1. Se spala bine
conopida cruda ,in apa rece cu sare dupa ce am desfacut-o in buchetele.
|
2.Punem o oala cu apa sa fiarba si punem buchetele de conopida in apa
clocotita.Le lasam sa dea in cateva clocote si le punem in strecuratoare.(cca
5-10 min se fierb)
|
3 .
Batem ouale cu smantana,sare si piper.
|
4 .Sunca se taie feliute subtiri.
|
5 .Adaugam peste oua si smantana , branza telemea sau branza proaspata
de vaci si sunca. Turnam compozitia peste conopida,si le omogenizam bine.Punem
totul in tava noastra unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
|
6 .Sau se poate sa punem un strat de conopida,un strat din compozitia de
oua,smantana,telemea.Un strat de sunca si iarasi conopida si compozitia din
oua.Se adauga si ultimul strat de conopida,oua si smantana,sunca.
|
7 .Adaugam sare si piper daca mai este nevoie ,sau alte condimente dupa
gustul fiecaruia.!
Se rade cascaval si se presara deasupra
budincii noastre.
|
8.Lasam tava la cuptor pana se rumeneste.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu