joi, 18 ianuarie 2018

MANCARE DE PUI CU CONOPIDA



Ingrediente 
-        Carne de pui *copane,aripi,sau spate de pui
-        1 Conopida
-        2 Cepe
-        1 morcov
-        1 ardei gras(optional)
-        Faina pentru rântáș
-        Bulion (sos ardei kapia,daca aveti)
-        Ulei
-        Sare
-        Piper
-        Cimbru
-        Marar sau si/Patrunjel

-       Mod de Preparare
 1. Se parlesc bucatile  la foc ,ca sa putem sa le curatam mai bine,se spala carnea in apa rece.
 2. Carnea de pui se pune in tigaie si se rumeneste bine fara a se arde.



 3. Dupa ce am intors carnea pe ambele parti o scoatem pe o farfurie si in aceeasi tigaie  adaugam ceapa taiata fideluta,morcovul dat prin razatoarea mica,ardeiul gras taiat cubulete mici.
 4. Sotam legumele amestecand din cand in cand sa nu se arda.




  




5.Adaugam carnea peste legume si incepem sa picuram apa putin cate putin .Dupa care adaugam apa suficienta cat sa fiarba carnea si legumele.
6.Facem un rantas din bulion,sos de ardei kapia si adaugam 1 ½ lingurita de faina.




7.Amestecam rântáș-ul si il punem peste mancarea noastra lasand sa mai fiarba si faina din acesta.
Se adauga sare,piper cimbru.
 8.Spalam bine verdeata si o adaugam la sfarsit dupa ce mancarea este gata !




- Pofta buna si va mai astept la Retete la Mama !
-Va multumesc pentru ca urmariti blog-ul meu ,si uneori poate va si place !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *