Ingrediente Aluat
- 2-3 Oua
- Lapte
- 1 praf de sare
- 1 cescuta ulei pentru copt clatitele
-
Faina cat cuprinde
Mod de Preparare Clatitele
Spargem 2 oua oua intr-un bol si adaugam cca 400 ml.lapte si incepem sa adaugam faina treptat.Punem si un praf de sare . |
Trebuie sa aiba o consistenta
potrivit de groasa ca sa poata fi turnata in tigaie.(ca o smantana dar care
curge,si nu este foarte groasa)
|
Se toarna in tigaie uleiul si il lasam sa se incinga bine |
ATENTIE LA MAINI – ARDE ! |
Se scurge uleiul intr-o cana , si cu un polonic ,se toarna compozitia de clatita .Se misca tigaia,pana toata compozitia pe care am pus-o se uniformizeaza pe suprafata tigaii, |
Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si apoi cu ajutorul unui cutit ,o intoarcem pe cealalta parte.O lasam sa se rumeneasca si pe cea de-a doua parte.Sau se poate intoarce de pe o parte pe alta folosindu-ne de putina indemanare. |
Scoatem clatita pe o farfurie ,si continuam pana terminam toata compozitia. |
Punem in interiorul clatitei ,branza dulce de vaci,deasupra punem gem de capsuni(sau orice gem dupa preferinta)si smantana.Clatitele trebuie sa fie putin caldute ,dar nu fierbinti cand punem ingredintele. |
- Pofta buna si va mai astept la Retete la Mama !
-Va multumesc pentru ca urmariti blog-ul meu ,si
uneori poate va si place !
- Astept parerile si observatiile dvs.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu