luni, 26 februarie 2018

CLATITE CU BRANZA DE VACI & GEM & SMANTANA




Ingrediente  Aluat
-       2-3 Oua
-       Lapte
-       1 praf de sare
-       1 cescuta ulei pentru copt clatitele
-        Faina cat cuprinde
Mod de Preparare Clatitele

Spargem 2 oua oua intr-un bol si adaugam cca 400 ml.lapte si incepem sa adaugam faina treptat.Punem si un praf de sare .

Trebuie sa aiba o consistenta potrivit de groasa ca sa poata fi turnata in tigaie.(ca o smantana dar care curge,si nu este foarte groasa)

Se toarna in tigaie uleiul si il lasam sa se incinga bine


ATENTIE LA MAINI – ARDE !

Se scurge uleiul intr-o cana , si cu un polonic ,se toarna compozitia de clatita .Se misca tigaia,pana toata compozitia pe care am pus-o se uniformizeaza pe suprafata tigaii,

Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si apoi cu ajutorul unui cutit ,o intoarcem pe cealalta parte.O lasam sa se rumeneasca si pe cea de-a doua parte.Sau se poate intoarce de pe o parte pe alta folosindu-ne de putina indemanare.

Scoatem clatita pe o farfurie ,si continuam pana terminam toata compozitia.

Punem in interiorul clatitei ,branza dulce de vaci,deasupra punem gem de capsuni(sau orice gem dupa preferinta)si smantana.Clatitele trebuie sa fie putin caldute ,dar nu fierbinti cand punem ingredintele.





         
- Pofta buna si va mai astept la Retete la Mama !
-Va multumesc pentru ca urmariti blog-ul meu ,si uneori poate va si place !
- Astept parerile si observatiile dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *