Ingrediente
- 15-25 Frunze de vita de vie(in functie de cantitatea
de carne pe care o aveti.
- 0,500 gr carne de porc
- 3-5 linguri orez
- 3 cepe
- 2 morcovi mici
- ardei gras cubulete
- verdeata (patrunjel ,marar )
- delikat(optional)
- sare
- piper
- cimbru
- 1-2 lingurite faina pentru rantas
- bulion
- sos ardei kapia(optional)
- smantana (pentru servit)
Preparare
- Frunzele de vita se spala bine in multa apa rece,si se pun in apa fiarta sa
dea in cateva clocote.Se scurg intr-o strecuratoare de plastic.
- Ceapa se curata ,se spala si se taie foarte fin.
- Morcovii se curata se spala si se dau prin razatoarea mica
- Ardeiul gras se taie cubulete ,(eu am avut la frigider,ardei congelat
cubulete)
- Se pune uleiul la incins si se rumenesc bine picurand din cand in cand apa,pana
toate ingredientele sunt sotate.
- Lasam sa se raceasca
- Adaugam carnea tocata , verdeata spalata si taiata marunt,orezul spalat si
scurs de apa .,
- Sare si piper dupa gust,delikat,cimbru.
- Se impacheteaza sarmalutele in foaia de vita scursa de apa pe partea care
nu este lucioasa a frunzei de vita.
- Eu rumenesc sarmalutele inainte de a le pune la foc in putin ulei incins
,pe o parte si pe alta si le pun in alta cratita fara sa mai adaug ulei, doar
apa cat sa le acopere si se pun la foc mic cu un capac.
- Se baga cratita la cuptor sa fiarba usor.
- Se face rantasul din putina faina ,apa,bulion,sos de ardei kapia (daca
aveti facut)si se toarna peste sarmalutele care sunt deja fierte.
- La sfarsit adaugam dupa ce mai lasam sa dea un clocot sau doua ,verdeata .
- Se servesc cu smantana .
- Pofta buna ,si Retete la Mama va mai asteapta cu drag!
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu