duminică, 27 mai 2018

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE


Ingrediente
- 15-25 Frunze de vita de vie(in functie de cantitatea de carne pe care o aveti.
- 0,500 gr carne de porc
- 3-5 linguri orez
- 3 cepe
- 2 morcovi mici
- ardei gras cubulete
- verdeata (patrunjel ,marar )
- delikat(optional)
- sare
- piper
- cimbru
- 1-2 lingurite faina pentru rantas
- bulion
- sos ardei kapia(optional)
- smantana (pentru servit)

Preparare
-       Frunzele de vita se spala bine in multa apa rece,si se pun in apa fiarta sa dea in cateva clocote.Se scurg intr-o strecuratoare de plastic.
-       Ceapa se curata ,se spala si se taie foarte fin.
-       Morcovii se curata se spala si se dau prin razatoarea mica
-       Ardeiul gras se taie cubulete ,(eu am avut la frigider,ardei congelat cubulete)
-       Se pune uleiul la incins si se rumenesc bine picurand din cand in cand apa,pana toate ingredientele sunt sotate.
-       Lasam sa se raceasca
-       Adaugam carnea tocata , verdeata spalata si taiata marunt,orezul spalat si scurs de apa .,
-       Sare si piper dupa gust,delikat,cimbru.
-       Se impacheteaza sarmalutele in foaia de vita scursa de apa pe partea care nu este lucioasa a frunzei de vita.
-       Eu rumenesc sarmalutele inainte de a le pune la foc in putin ulei incins ,pe o parte si pe alta si le pun in alta cratita fara sa mai adaug ulei, doar apa cat sa le acopere si se pun la foc mic cu un capac.
-       Se baga cratita la cuptor sa fiarba usor.
-       Se face rantasul din putina faina ,apa,bulion,sos de ardei kapia (daca aveti facut)si se toarna peste sarmalutele care sunt deja fierte.
-       La sfarsit adaugam dupa ce mai lasam sa dea un clocot sau doua ,verdeata .
-       Se servesc cu smantana .
-       Pofta buna ,si Retete la Mama va mai asteapta cu drag!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *