joi, 6 aprilie 2017

CIORBA DE PERISOARE A la GREC



INGREDIENTE PERISOARE
– 300 gr carne tocata de vita (sau amestec)
– 2-3 cepe
– 2 morcovi
– ½ ardei gras
– Ulei
– Marar
– Sare
– Piper macinat
1. Morcovul ,ceapa ,ardeiul gras se spala se curata si se taie.Morcovul se da prin razatoarea mica ,ceapa se toaca marunt ,ardeiul gras se taie in cubulete mici.
2. Se calesc in putin ulei si se lasa sa se inabuseasca bine.Se poate adauga si putina apa pentru a nu se arde.Se lasa la foc mic acoperind tigaia .
3. Se lasa la racit si se amesteca cu carnea tocata.
4. Orezul se spala si se lasa sa se scurga bine .
5. Se adauga in compozitia de carne ,orez, ou,sare,piper,marar cand se racesc legumele calite.
6. Se amesteca bine si se formeaza perisoare pe care le adaugam in ciorba cand sunt zarzavaturile fierte.
7. TIPS : Zarzavaturile se pot amesteca cu carnea fara a le cali ,daca dorim si astfel se formeaza perisoarele cu toate ingredientele crude.Eu le prepar calite,deoarece de cate ori fac perisoare,toata carnea o prepar,(cca 800 gr carne ) cu zarzavaturi calite,o parte facand ciorba de perisoare ,iar din restul de carne fac musaca ,cu cartofi cu paste, cu vinete ….
INGREDIENTE CIORBA
– 2 morcovi
– 2-3 cepe
– 4 -6 cartofi
– ½ radacina de telina
– 1 radacina de patrunjel
– 1 ardei gras
– ½ lamaie
– 1 legatura marar
– Sare
– Piper macinat
– Delikat
– 3-4 Galbenusuri
– 4-5 Linguri Smantana
MOD DE PREPARARE CIORBA
1. Se spala si se curata morcovii ,si se taie cubulete sau se dau prin razatoarea mica
2. Ardeiul se spala se curata de cotor si seminte si se taie in cubulete mici
3. Se curata cartofii si se spala si se taie in bucati potrivite.
4. Se curata telina si patrunjelul si se taie in cubulete mici.
5. Ceapa se curata si se toaca marunt.
6. Se calesc toate zarzavaturile cateva minute,adaugandu-se o lingurita de delikat completand cu apa rece cam ¾ din oala.Nu puneti prea multa apa deoarece  mai adaugam si perisoarele si s-ar putea sa nu mai aveti loc.
7. Se lasa sa se fiarba la foc potrivit ,acoperind oala cu un capac,
8. Cand sunt legumele aproape fierte ,dam focul mic si incepem sa punem cu o lingura usor una cate una perisoarele .Nu amestecam in ciorba sa nu le sfaramam.
9. Se lasa sa fiarba la foc mic.
12. Mararul se spala si se taie foarte fin.
13. Adaugam zeama de la 1/2 lamaie
- Tips : Eu nu adaug zeama de lamaie peste galbenusuri si smantana ,de teama sa nu se taie compozitia, prefer sa adaug zeama de lamaie direct in ciorba .
14.Batem intr-un castron 3-4 galbenusuri cu smantana si adaugam peste acestea 1 polonic din ciorba fierbinte
15.Adaugam usor din ciorba sa nu taiem galbenusurile.
16.Oprim focul la ciorba si adaugam usor ouale+smantana+1 polonic ciorba.
17.Gustam ,iar daca mai este nevoie adaugam sare si zeama de lamaie.
18.Adaugam mararul si/sau patrunjelul spalat si taiat foarte fin.
19.Eu pun in ciorba a la grec doar marar.
20.Este o ciorba tare buna.si va sfatuiesc sa o incercati!
21.Retete la Mama va doreste cu tot dragul, Pofta Buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *