duminică, 26 februarie 2017

FASOLE BATUTA CU CEAPA SI USTUROI



INGREDIENTE
-   300 gr fasole uscata
-   3-4 cepe
-   3-4  morcovi
-   ½  ardei gras
-   4-5 linguri Bulion
-   Sare
-   Piper
-   Delikat  
-   Ulei
-   4-5  catei de usturoi
-   Patrunjel verde   
PREPARARE
-   Fasolea se curata cu o seara inainte de a fi pregatita ,se spala bine si se lasa la inmuiat in apa rece pana a doua zi cand o pregatim
-   Se arunca apa ,a doua zi si se pune alta curata,deoarece se poate sa mai iasa din fasole si alte impuritati.
-   Se pune la fiert si cand incepe sa se ridice fasolea la suprafata,aruncam apa si punem fasolea in alta apa fiarta ,pe care o avem alaturi pe aragaz la fiert.
-   Eu am schimbat de 3 ori apa si abia apoi am inceput sa iau spuma care se ridica la fiert.
-   Lasam sa fiarba ,si intre timp curatam zarzavatul.
-   Se curata o ceapa , 2 morcovii si se pun la fiert cu fasolea.Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
-   Alaturi punem in tigaie in uleiul incins ,ceapa ramasa pe care o taiem foarte fin,un morcov dat prin razatoarea mica ½ ardei gras si calim totul adaugand apa din cand in cand pana ce totul se rumeneste (fara a se arde)deoarece schimba gustul mancarii.Se adauga la sfarsit bulion,se lasa sa mai fiarba putin,se adauga sare ,piper,delikat (daca folositi)
-   Fasolea trebuie sa fie foarte bine fiarta ,se scurge din apa in care a fiert,dar din care pastram totusi intr-un vas pentru a mai adauga la pasta de fasole daca este foarte groasa.
-   Se pune fasolea intr-un bol si cu blenderul pasam bine fasolea pana obtinem o pasta.
-   Usturoiul se curata si se piseaza si se adauga in pasta de fasole pe care o mai batem cu o lingura de lemn ,adaugand si putin ulei ,sare si piper.,
-    Aranjam fasolea " batuta"  intr-un vas si punem peste ea ceapa calita.Si patrunjel verde tocat marunt,ca si decor.





-   Retete la Mama ,va doreste Pofta buna si va asteapta cu drag aici !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *