INGREDIENTE
-
300 gr fasole uscata
- 3-4 cepe
- 3-4 morcovi
- ½ ardei gras
- 4-5 linguri Bulion
- Sare
- Piper
- Delikat
- Ulei
- 4-5 catei de usturoi
-
Patrunjel verde
PREPARARE
-
Fasolea se curata cu o seara
inainte de a fi pregatita ,se spala bine si se lasa la inmuiat in apa rece pana
a doua zi cand o pregatim
- Se arunca apa ,a doua zi si se pune alta curata,deoarece se
poate sa mai iasa din fasole si alte impuritati.
- Se pune la fiert si cand incepe sa se ridice fasolea la
suprafata,aruncam apa si punem fasolea in alta apa fiarta ,pe care o avem
alaturi pe aragaz la fiert.
- Eu am schimbat de 3 ori apa si abia apoi am inceput sa iau spuma
care se ridica la fiert.
- Lasam sa fiarba ,si intre timp curatam zarzavatul.
- Se curata o ceapa , 2 morcovii si se pun la fiert cu fasolea.Acoperim
vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
- Alaturi punem in tigaie in uleiul incins ,ceapa ramasa pe care o
taiem foarte fin,un morcov dat prin razatoarea mica ½ ardei gras si calim totul
adaugand apa din cand in cand pana ce totul se rumeneste (fara a se
arde)deoarece schimba gustul mancarii.Se adauga la sfarsit bulion,se lasa sa
mai fiarba putin,se adauga sare ,piper,delikat (daca folositi)
- Fasolea trebuie sa fie foarte bine fiarta ,se scurge din apa in
care a fiert,dar din care pastram totusi intr-un vas pentru a mai adauga la pasta
de fasole daca este foarte groasa.
- Se pune fasolea intr-un bol si cu blenderul pasam bine fasolea
pana obtinem o pasta.
- Usturoiul se curata si se piseaza si se adauga in pasta de
fasole pe care o mai batem cu o lingura de lemn ,adaugand si putin ulei ,sare
si piper.,
- Aranjam fasolea "
batuta"
intr-un vas
si punem peste ea ceapa calita.Si patrunjel verde tocat marunt,ca si decor.
|
|
|
-
Retete la Mama ,va doreste Pofta
buna si va asteapta cu drag aici !
|
|
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu