Ingrediente
• 1 litru de lapte
• 6 -8 oua
• 6 – 8 linguri zahar
• 150 gr zahar pentru caramelizare
• 2-3 plicuri cu zahar vanilat
• ½ fiola vanilie
• ½ coaja de lamaie
• Esenta rom(optional)
Mod de Preparare
1. Puneti 150 grame de zahar intr-o cratita si lasati-l sa se topeasca usor,pana capata o culoare maronie. Daca tineti zaharul prea mult pe foc devine amarui.Dupa ce se topeste zaharul se da cratita la o parte de pe foc si incepeti sa miscati vasul pentru a distribui zaharul lichid pe peretii vasului ca acesta sa se intareasca,rotind in asa fel incat sa se tapeteze cu zahar cratita pana la jumatatea ei.
• 1 litru de lapte
• 6 -8 oua
• 6 – 8 linguri zahar
• 150 gr zahar pentru caramelizare
• 2-3 plicuri cu zahar vanilat
• ½ fiola vanilie
• ½ coaja de lamaie
• Esenta rom(optional)
Mod de Preparare
1. Puneti 150 grame de zahar intr-o cratita si lasati-l sa se topeasca usor,pana capata o culoare maronie. Daca tineti zaharul prea mult pe foc devine amarui.Dupa ce se topeste zaharul se da cratita la o parte de pe foc si incepeti sa miscati vasul pentru a distribui zaharul lichid pe peretii vasului ca acesta sa se intareasca,rotind in asa fel incat sa se tapeteze cu zahar cratita pana la jumatatea ei.
2. Intr-un bol incapator se sparg cele 6-8 oua si se mixeaza adaugand pe rand cele 6 linguri de zahar ,zaharul vanilat , pana obtinem o compozitie aurie.
3. Se adauga laptele ,coaja de lamaie ,esenta vanilie si cativa stropi de esenta rom,mixand in continuare.
4. Dupa ce zaharul caramelizat s-a intarit ,( cand este intarit ,zaharul se aude cum trosneste ) adaugam compozitia obtinuta in vasul cu zahar .
5. Eu fac crema de zahar ars in cuptorul incins in prealabil cu cca 30 de minute inainte si se tine la cuptor pana se intareste compozitia aproximativ 30 de minute.
6. Dar se poate fierbe si la bain marie.
7. Crema se tine la rece inainte de a fi servita.
8. Pofta buna si va astept cu drag la Retete la Mama !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu