miercuri, 14 noiembrie 2018

VINETE LA BORCAN PENTRU IARNA


INGREDIENTE
-        3-4 Vinete
-        Usturoi
-        Aspirina (optional)
-        Apa cu sare racita

MOD DE PREPARARE

-        Vinetele se spala ,se taie felii ,se oparesc in apa cu sare cateva minute pana se ridica la suprafata.






-        Se pun in sita si se lasa sa se raceasca.




-        Cand incepem sa pregatim vinetele pentru conservat,se pun in 2 vase apa cu sare.Intr-o oala punem vinetele sa le oparim ,cand apa fierbe.
  Iar cu apa din a 2-a oala o lasam sa se raceasca si abia atunci o turnam peste vinetele deja oparite si racite.






-        Se asaza feliile de vinete in borcane de 400 sau 800 grame ,se intercaleaza bucati de usturoi si ½ de aspirina la borcanul de 400 grame.




-        Se toarna din apa cu sare care este rece si se pun capacele si se fierb la bain-marie.
-        cca 30-40 de minute dupa ce apa incepe sa fiarba.
-        Se lasa in apa in care au fiert ,sa se raceasca.
-        Vinetele conservate se folosesc la musaca de vinete ,la ghiveci de legume si la alte preparate.




-       Retete la Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *