INGREDIENTE
-
3-4 Vinete
-
Usturoi
-
Aspirina (optional)
-
Apa cu sare racita
MOD DE PREPARARE
-
Vinetele se spala ,se taie
felii ,se oparesc in apa cu sare cateva minute pana se ridica la suprafata.
|
-
Se pun in sita si se lasa sa se
raceasca.
|
- Cand incepem
sa pregatim vinetele pentru conservat,se pun in 2 vase apa cu sare.Intr-o oala punem vinetele sa le oparim ,cand apa fierbe.
Iar cu apa din a 2-a oala o lasam sa se raceasca si abia atunci o turnam peste vinetele deja oparite si racite. |
-
Se asaza feliile de vinete in
borcane de 400 sau 800 grame ,se intercaleaza bucati de usturoi si ½ de
aspirina la borcanul de 400 grame.
|
-
Se toarna din apa cu sare care
este rece si se pun capacele si se fierb la bain-marie.
- cca 30-40 de minute dupa ce apa
incepe sa fiarba.
-
Se lasa in apa in care au fiert
,sa se raceasca.
- Vinetele conservate se folosesc la musaca de vinete ,la ghiveci de legume si la alte preparate. |
-
Retete la Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu