INGREDIENTE
·
500 Gr Aripioare
de pui
·
Ulei
·
Bulion
·
Sare
·
Piper
·
Delikat
·
Sos de ardei
kapia (optional)
·
Verdeata (patrunjel
sau/si marar )
·
Apa
·
½ pahar vin alb
·
Usturoi
·
Faina
MOD DE PREPARARE
- Aripioarele
de pui se parlesc sa nu aiba pufuleti pe ele,se spala bine in multe ape reci si
se taie partea mica care este la baza aripioarelor.
- Eu
tai aripioarele in doua.
-
Intr-o tigaie se pune putin ulei si se rumenesc aripioarele de pui pe o parte
si pe cealalta ,pana isi schimba culoarea.
-
Se lasa focul mic si se picura apa putin cate putin si lasam sa fiarba pana se
patrunde bine carnea.
- Picuram
din cand in cand alternand apa si vin alb (optional)
- Usturoiul
se curata si se bate bine in piulita. - - Se condimenteaza sosul dupa
preferinta.
-
Intr-un castron punem bulion si sos de ardei kapia ,adaugam 1-2 lingurite faina
,amestecam usor si apoi turnam apa rece in asa fel incat sa nu se formeze
cocoloase.
-
Se toarna bulionul peste carne,adaugand si usturoiul,si lasam sa fiarba cateva
minute pana da intr-un clocot sau doua ,fara sa lasam focul mare.
- Oprim
focul ,adaugand la sfarsit verdeata spalata si taiata foarte mic.
- Ostropelul
se serveste alaturi de cartofi natur piure
…orez ,paste etc
- Putem
sa inlocuim (si chiar este mai bine ) aripioarele de pui cu piept de pui taiat
fasii si batut ca pentru snitele ,condimentat si rumenit in ulei incins.
OSTROPÉL, ostropeluri, s.
n. Fel de mâncare preparată din carne (de pasăre), cu sos de oțet, făină
și usturoi; ostropeț. – Et.
nec.
- Retete
la Mama va mai asteapta, si va multumeste !
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu