miercuri, 27 iulie 2016

OSTROPEL DE PUI



INGREDIENTE
·        500 Gr Aripioare de pui
·        Ulei
·        Bulion
·        Sare
·        Piper
·        Delikat
·        Sos de ardei kapia (optional)
·        Verdeata (patrunjel sau/si marar )
·        Apa
·        ½ pahar vin alb
·        Usturoi
·        Faina  

MOD DE PREPARARE
- Aripioarele de pui se parlesc sa nu aiba pufuleti pe ele,se spala bine in multe ape reci si se taie partea mica care este la baza aripioarelor.
- Eu tai aripioarele in doua.
- Intr-o tigaie se pune putin ulei si se rumenesc aripioarele de pui pe o parte si pe cealalta ,pana isi schimba culoarea.
- Se lasa focul mic si se picura apa putin cate putin si lasam sa fiarba pana se patrunde bine carnea.
- Picuram din cand in cand alternand apa si vin alb (optional)
- Usturoiul se curata si se bate bine in piulita. - - Se condimenteaza sosul dupa preferinta.
- Intr-un castron punem bulion si sos de ardei kapia ,adaugam 1-2 lingurite faina ,amestecam usor si apoi turnam apa rece in asa fel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Se toarna bulionul peste carne,adaugand si usturoiul,si lasam sa fiarba cateva minute pana da intr-un clocot sau doua ,fara sa lasam focul mare.
- Oprim focul ,adaugand la sfarsit verdeata spalata si taiata foarte mic.
- Ostropelul se serveste alaturi de cartofi natur  piure …orez ,paste etc
- Putem sa inlocuim (si chiar este mai bine ) aripioarele de pui cu piept de pui taiat fasii si batut ca pentru snitele ,condimentat si rumenit in ulei incins. 


OSTROPÉL, ostropeluri, s. n. Fel de mâncare preparată din carne (de pasăre), cu sos de oțet, făină și usturoi; ostropeț. – Et. nec.


- Retete la Mama va mai asteapta, si va multumeste !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *