sâmbătă, 30 iulie 2016

FRANZELA UMPLUTA CU PESTE & SUNCA



INGREDIENTE
- Castraveti murati,franzela lunga sau 6-8 batoane,gogosari,maioneza,masline,sardele,smantana,
sunca,unt,

·        6-8 batoane sau 1 Franzela foarte subtire
·        100 gr unt
·        200 gr sunca
·        1 cutie sardele cu ulei (se scurge bine uleiul)
·        100 gr masline
·        2-4 castraveti acri
·        1-2 gogosari acri
·        3 oua
·        Lamaie
·        Maioneza sau Smantana
·        Sare
·        Piper
·        Boia iute + dulce
·        Cimbru (optional)
·        Verdeata (marar si/sau patrunjel)

MOD DE PREPARARE
- Franzela (sau batoanele se taie la ambele capete si cu o lingurita cu coada lunga se scoate tot miezul,foarte usor sa nu se rupa coaja.Pastram ¼ din continutul de miez de paine pe care il incorporam in compozitia noastra.
- Untul se freaca bine pana se inmoaie si se amesteca cu sardelele din care am scurs bine uleiul.
- Sau putem sa facem o pasta de peste afumat(pestele afumat pe care il curatam bine de toate oasele si pe care il amestecam cu unt )
- Cele 3 oua le fierbem sa fie tari si le lasam la apa rece. Ouale le curatam si le taiem cubulete.
- Castravetii murati ii taiem in cubulete mici si ii stoarcem bine.
- Gogosarii murati ii taiem cubulete mici si ii stoarcem bine.
- Sunca o taiem cubulete mici.
- Amestecam untul + pestele (sau pasta de peste afumat)cu maslinele,castravetii,gogosarii,toate taiate cubulete,ouale fierte,sunca taiata, maioneza,sau smantana ,cativa stropi de lamaie ,si miezul de paine pe care il faramitam bine si il rumenim la cuptor si dupa ce se raceste il incorporam in compozitia noastra.Adaugam sare,piper,boia,cimbru, verdeata spalata si taiata foarte fin.
-Umplem franzela sau batoanele si le lasam cca o ora la congelator,dupa care le taiem felii si le punem pe un pat de salata verde si ardei grasi sau cápia.   
Retete la Mama va mai asteapta cu drag !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *