INGREDIENTE
·
1 Kg carne
tocata
·
2 legaturi marar
·
2 legaturi
patrunjel
·
1-2 morcovi
curatati si dati prin razatoarea mica
·
4 oua
·
6 catei de
usturoi pisaţi
·
4-6 cepe calite
·
6 felii groase
de paine inmuiate si stoarse.
·
Sare si Piper
·
3 oua batute
·
Faina si pesmet pentru
prajit
·
Ulei
MOD DE PREPARARE
Ceapa
se curata si se taie foarte fin.Morcovii se spala si se dau prin razatoarea
mica.Se caleste ceapa impreuna cu morcovii si se soteaza fara sa se
arda.Verdeata se spala si se taie foarte fin.Painea se inmoaie in apa si se
stoarce bine (se pune doar miezul de la feliile de paine.)Usturoiul se bate
bine in piulita. Se condimenteaza dupa preferinta.Se pun toate ingredientele
,intr-un castron ,se amesteca si se formeaza la sfarsit chiftele mari cat palma
si mai lunguiete daca dorim.Compozitia se modeleaza in maini si se dau prin faina
+ ou + pesmet.Parjoalele moldovenesti se pot pune alaturi de cartofi prajiti
,cartofi taranesti ,piure …etc
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu