joi, 21 iulie 2016

PARJOALE MOLDOVENESTI



INGREDIENTE
·        1 Kg carne tocata
·        2 legaturi marar
·        2 legaturi patrunjel
·        1-2 morcovi curatati si dati prin razatoarea mica
·        4 oua
·        6 catei de usturoi pisaţi
·        4-6 cepe calite
·        6 felii groase de paine inmuiate si stoarse.
·        Sare si Piper
·        3 oua batute
·        Faina si pesmet pentru prajit
·        Ulei
MOD DE PREPARARE
Ceapa se curata si se taie foarte fin.Morcovii se spala si se dau prin razatoarea mica.Se caleste ceapa impreuna cu morcovii si se soteaza fara sa se arda.Verdeata se spala si se taie foarte fin.Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine (se pune doar miezul de la feliile de paine.)Usturoiul se bate bine in piulita. Se condimenteaza dupa preferinta.Se pun toate ingredientele ,intr-un castron ,se amesteca si se formeaza la sfarsit chiftele mari cat palma si mai lunguiete daca dorim.Compozitia se modeleaza in maini si se dau prin faina + ou + pesmet.Parjoalele moldovenesti se pot pune alaturi de cartofi prajiti ,cartofi taranesti ,piure …etc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *