INGREDIENTE ALUAT :
200 gr faina
175 gr margarina Unirea
1/2 praf de copt Dr.Oetker
3-4 linguri iaurt (smantana,lapte) cu otet
2-3 linguri ulei
INGREDIENTE COMPOZITIE :
200 gr faina
175 gr margarina Unirea
1/2 praf de copt Dr.Oetker
3-4 linguri iaurt (smantana,lapte) cu otet
2-3 linguri ulei
INGREDIENTE COMPOZITIE :
Gem cu nuci macinate
MOD DE PREPARARE :
MOD DE PREPARARE :
1. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga
margarina taiata in bucatele si care se framanta bine ,adaugand treptat cateva
linguri din iaurt + otet ,si spre sfarsit adaugam si ulei .
2. Se continua framantarea pe blatul de lucru adaugand iaurt si otet si ulei treptat pana obtinem un aluat care se desprinde usor de pe maini ,si se intinde bine pe blatul de lucru Peste aluat adaugam praf de faina pana reusim sa obtinem aluatul dorit.
3. Cuptorul se incinge in prealabil
2. Se continua framantarea pe blatul de lucru adaugand iaurt si otet si ulei treptat pana obtinem un aluat care se desprinde usor de pe maini ,si se intinde bine pe blatul de lucru Peste aluat adaugam praf de faina pana reusim sa obtinem aluatul dorit.
3. Cuptorul se incinge in prealabil
4. Se intinde foaia de aluat si se taie in forma de
patrate iar la mijloc punem gem cu nuci.
5.Se ruleaza bucatile de aluat in forma de
cornulete. Tava se tapeteaza cu faina.
6. Pofta buna ,si va astept cu tot dragul la Retete la Mama !
6. Pofta buna ,si va astept cu tot dragul la Retete la Mama !
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu