marți, 2 mai 2017

CORNULETE


INGREDIENTE ALUAT :
200 gr faina
175 gr margarina Unirea
1/2 praf de copt Dr.Oetker
3-4 linguri iaurt (smantana,lapte) cu otet
2-3 linguri ulei
INGREDIENTE COMPOZITIE :
Gem cu nuci macinate
MOD DE PREPARARE :
1. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga margarina taiata in bucatele si care se framanta bine ,adaugand treptat cateva linguri din iaurt + otet ,si spre sfarsit adaugam si ulei .
2. Se continua framantarea pe blatul de lucru adaugand iaurt si otet si ulei treptat pana obtinem un aluat care se desprinde usor de pe maini ,si se intinde bine pe blatul de lucru Peste aluat adaugam praf de faina pana reusim sa obtinem aluatul dorit.
3. Cuptorul se incinge in prealabil
4. Se intinde foaia de aluat si se taie in forma de patrate iar la mijloc punem gem cu nuci.
5.Se ruleaza bucatile de aluat in forma de cornulete. Tava se tapeteaza cu faina.
6. Pofta buna ,si va astept cu tot dragul la Retete la Mama !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *