INGREDIENTE
-
1050 gr pulpa pepene galben(fructe curatate)
-
550 - 600 gr zahar pudra(depinde cat de dulce este
fructul )
-
zeama de la o lamaie
-
2 plicuri zahar vanilinat
MOD DE PREPARE
-
Se spala pepenele ,se taie in jumatate si se curata de
seminte.
-
Taiem pepenele felii si curatam pulpa de pe coaja sub
forma de cubulete.
-
Pulpa se aşaza cu zaharul pudra si zaharul
vanilinat,zeama de lamaie si se mai lasa cca ½ ora sa se mai lase zeama din
fructe.
-
Se pune pe foc la inceput la foc mare ,si luam spuma
tot timpul ,iar apoi lasam focul mic inca 30 de min.
-
Dar nu este o regula ca 30 de min., ar fi suficiente
pentru dulceata noastra sa se lege.
-
Lasam la foc si amestecam aproape tot timpul (sau
puneti cratita pe o tabla metalica ,sa nu se prinda cum am patit eu )
-
Puneti dulceata in borcanele curate si incalzite in
prealabil in cuptorul incins si oprit.
-
Se pun lingurite in fiecare borcan ,sa nu se sparga.
-
Se pune dulceata fierbinte in borcane.
-
Se pot intoarce borcanele si se acopera cu un material
in asa fel incat sa stea asa acoperite pana a doua zi cand se racesc.
Le-am etichetat, si le-am depozitat la loc racoros.
-
Retete la
Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu