marți, 7 august 2018

DULCEATA DE PEPENE GALBEN


INGREDIENTE
-        1050 gr pulpa pepene galben(fructe curatate)
-       550 - 600 gr zahar pudra(depinde cat de dulce este fructul )
-       zeama de la o lamaie
-       2 plicuri zahar vanilinat
MOD DE PREPARE
-       Se spala pepenele ,se taie in jumatate si se curata de seminte.
-       Taiem pepenele felii si curatam pulpa de pe coaja sub forma de cubulete.
-       Pulpa se aşaza cu zaharul pudra si zaharul vanilinat,zeama de lamaie si se mai lasa cca ½ ora sa se mai lase zeama din fructe.
-       Se pune pe foc la inceput la foc mare ,si luam spuma tot timpul ,iar apoi lasam focul mic inca 30 de min.
-       Dar nu este o regula ca 30 de min., ar fi suficiente pentru dulceata noastra sa se lege.
-       Lasam la foc si amestecam aproape tot timpul (sau puneti cratita pe o tabla metalica ,sa nu se prinda cum am patit eu )
-       Puneti dulceata in borcanele curate si incalzite in prealabil in cuptorul incins si oprit.
-       Se pun lingurite in fiecare borcan ,sa nu se sparga.
-       Se pune dulceata fierbinte in borcane.
-       Se pot intoarce borcanele si se acopera cu un material in asa fel incat sa stea asa acoperite pana a doua zi cand se racesc.
Le-am etichetat, si le-am depozitat la loc racoros.
-       Retete la Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti .




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *