INGREDIENTE
-
1090 gr mure (fructe curatate)
-
600 gr zahar
-
½ zeama de la o lamaie
MOD DE PREPARE
-
Se spala fructele ,cu grija sa nu le zdrobim .
-
Eu am pus fructele sa se scurga de apa,cca 1 ora.
-
Le-am pus in cratita si am adaugat zaharul .
-
Am luat toata spuma si am pus zeama de la ½ de lamaie
sau mai precis putin mai mult.
-
Cand a scazut gemul,l-am pus in borcanele curate si
uscate in care am pus cate o lingurita, sa nu se sparga borcanele .
-
Am turnat gemul si am pus borcanele in cuptorul incins
dar cu focul stins si am lasat borcanele fara capace pana au prins o pojghita
la suprafata.
-
Am pus capacele si am asezat borcanele cu gura in jos
si le-am acoperit pana s-au racit.
Le-am etichetat, si le-am depozitat la loc racoros.
-
Retete la
Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti .
|
|
|
|
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu