joi, 2 august 2018

GEM DE MURE


INGREDIENTE
-        1090 gr mure (fructe curatate)
-       600 gr zahar
-       ½ zeama de la o lamaie
MOD DE PREPARE

-       Se spala fructele ,cu grija sa nu le zdrobim .
-       Eu am pus fructele sa se scurga de apa,cca 1 ora.
-       Le-am pus in cratita si am adaugat zaharul .
-       Am luat toata spuma si am pus zeama de la ½ de lamaie sau mai precis putin mai mult.
-       Cand a scazut gemul,l-am pus in borcanele curate si uscate in care am pus cate o lingurita, sa nu se sparga borcanele .
-       Am turnat gemul si am pus borcanele in cuptorul incins dar cu focul stins si am lasat borcanele fara capace pana au prins o pojghita la suprafata.
-       Am pus capacele si am asezat borcanele cu gura in jos si le-am acoperit pana s-au racit.
Le-am etichetat, si le-am depozitat la loc racoros.
-        Retete la Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti .










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *