INGREDIENTE
- 260 gr untura *Atata untura mai aveam.
-
125 ml bors
-
Un praf sare
-
1 ou
-
500 gr faina (dar se poate
sa mai adaugam putina)
-
1 plic drojdie uscata dr.
Oetker(7 gr)
-
Coaja rasa de la 1 lamaie
/si sau 1 portocala
-
½ esenta vanilie
-
Zahar pudra pentru ornat
-
Gem de capsuni (sau orice
alt gem la alegere)
-
Nuci maruntite
*Din aceasta cantitate au
iesit 63 buc cornulete de marime potrivita
|
PREPARARE
-
Intr-un vas incapator ,se
amesteca untura usor la temperatura camerei sa se inmoaie.
-
Adaugam peste untura, oul ,borsul
,sarea,esenta vanilie,coaja de lamaie/si sau portocala.
-
Se amesteca intai cu lingura
(tel) ,apoi pe masura ce adaugam faina+drojdia uscata ,se framanta cu mana pana
capata o consistenta placuta ca a cozonacului de casa.
-
Nu se amesteca mult
,deoarece nu este nevoie fiind un aluat fraged.
-
Se acopera vasul si se lasa la
crescut circa o ora.
-
Se fac bile din aluat si se
intind cu ajutorul unui facalet pe masa.
-
Cu o farfurie pe care o
asezam peste aluat ,trasam un cerc pe care il impartim in 12 triunghiuri egale iar
in capatul de sus al acestora punem gem cu nuci maruntite.
-
Se ruleaza si iarasi formam
un cerc si taiem forme de triunghiuri pe care le rulam pana terminam toata
compozitia .
-
Se așază cornuletele in tava
,dar indicat ar fi sa nu se atinga intre ele (mie nu prea mi-a iesit) si se pun
in cuptorul incalzit in prealabil.Putem sa le mai lasam sa creasca cca 10-12
minute inainte de a le pune la copt.
-
Se coc aprox. 20-25 de minute
-
La sfarsit,cand luam
cornuletele din tava cu ajutorul unei spatule ,le pudram inainte de a le pune
pe o farfurie cat sunt inca cornuletele calde.
-
Din cantitatea de mai sus
mie mi-au iesit 63 buc cornulete de marime medie.
- Astept pareri !
Retete la
Mama va ureaza :
Pofta Buna,si va mai astepta cu drag !
Pofta Buna,si va mai astepta cu drag !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu