INGREDIENTE
100 gr cacao
100 ml apa
300 gr zahar
300 gr unt 80 % grasime
8 oua separate galbenusurile de albusuri
2 linguri faina
½ zeama de la lamaie
MOD DE PREPARARE
I.)
-
100 ml apa
-
100 gr cacao
-
300 gr zahar ‚
Se fierb pe foc pana se face o ciulama
Se raceste si apoi se adauga rand pe rand 8
galbenusuri
II.)
-
8 albusuri batute bine sa se
obtina o spuma tare
-
Se adauga in ploaie 2
linguri de faina
-
Si zeama de la ½ de lamaie
III.)
-
Se iau 4-5 linguri din
compozitia a I a si se amesteca cu compozitia a II a
-
Se unge o cratita o tava de
tort cu unt sau o cratita de 2 l sau cu
hartie de copt si se unge cu unt si hartia de copt .
-
Se toarna compozitia a III a
in tava si se pune la copt in cuptorul incins in prealabil.
-
Se lasa blatul sa se
raceasca si se taie in 2-3 parti.
IV
)
-
Ciulamaua ramasa se amesteca
cu 300 gr unt (frecat spuma inainte) 65% = crema tortului
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu