Ingrediente ;
-
1 pachet spaghete
-
500 gr carne de porc sau amestec porc si vita
-
2 morcovi
-
2-3 cepe
-
1 sau ½ ardei gras
-
Delikat
-
Sare
-
Piper
-
Cimbru
-
Bulion
-
Am pus si 2 linguri de sos de ardei kapia (optional)
-
Ulei
-
2 oua
-
Marar proaspat tocat /sau si patrunjel
Preparare ;
- Se fierb spaghetele si se lasa la scurs dupa ce le clatim cu
apa rece.
- Curatam morcovii ,ceapa ,ardeiul .
- Intr-o tigaie calim ceapa ,morcovii si ardeiul kapia lasand
focul mic sa se caleasca fara sa se arda.
- Adaugam cate putina apa pentru a se inabusi toate ingredientele.
- Cand sunt gata calite se lasa la racit.
- Adaugam carnea si inabusim toate ingredientele picurand cate un strop de apa in asa fel incat
sa nu se lipeasca si sa se arda.
- Cand este aproape gata carnea cu zarzavaturile se adauga
cateva linguri de bulion ,sos de ardei kapia (optional)si mai picuram putin apa
si mai lasam la fiert la foc mic cateva minute.
- Adaugam sare,piper ,cimbru , marar/sau si patrunjel dupa
gust.
- Se lasa amestecul la racit si cand este potrivit de rece ,incorporam
1- 2 oua .
- Ungem cu putin ulei o tava sau un vas yena si adaugam un
strat de spaghete ,o parte din amestecul de carne iarasi un strat de spaghete
si o parte din compozitia de carne.Punem atatea straturi pana terminam
amestecul de carne si de spaghete.
- Ultimul rand de deasupra se pun spaghete si mai turnam
cateva linguri de bulion si cca ½ cana de apa cat sa mai fiarba inabusit
musacaua pana scade si are un aspect frumos .
- Cand este gata scoatem tava si presaram marar/sau si
patrunjel deasupra
- Se poate servi cu cascaval ras deasupra.
- Retete
la Mama va asteapta cu mare drag si va doreste Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu