Ingrediente ;
-
500 gr carne de porc sau amestec porc si vita
-
2-3 cepe
-
8-10 cartofi
-
1 sau ½ ardei gras
-
Delikat
-
Sare
-
Piper
-
Cimbru
-
Bulion
-
Am pus si 2 linguri de sos de ardei kapia (optional)
-
Ulei
-
2 oua
-
Marar proaspat tocat /sau si patrunjel
Preparare ;
-
Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert cu un strop
de ulei si putin delikat .Se fierb la foc mic punand capacul peste vas.
-
Curatam morcovii ,ceapa ,ardeiul .
-
Intr-o tigaie calim ceapa ,morcovii si ardeiul kapia ,lasand
focul mic sa se caleasca fara sa se arda.
-
Adaugam cate putina apa pentru a se inabusi toate ingredientele.
-
Cand sunt gata calite se lasa la racit.
-
Adaugam carnea si inabusim toate ingredientele picurand cate un strop de apa in asa fel incat
sa nu se lipeasca si sa se arda.
-
Cand este aproape gata carnea cu zarzavaturile se adauga
cateva linguri de bulion ,sos de ardei kapia (optional)si mai picuram putin apa
si mai lasam la fiert la foc mic cateva minute.
-
Adaugam sare,piper ,cimbru , marar/sau si patrunjel ,dupa
gust.
-
Se lasa amestecul la racit si cand este potrivit de rece ,incorporam
1- 2 oua .
-
Dupa ce cartofii s-au fiert ii lasam la racit si ii taiem
rondele .
-
Ungem cu putin ulei o tava sau un vas yena si adaugam un
strat de rondele din cartofi ,o parte
din amestecul de carne ,iarasi un strat de rondele de cartofi si o parte din compozitia de carne.Punem
atatea straturi pana terminam amestecul de carne si de cartofi.
-
Ultimul rand de deasupra se pun rondele de cartofi si mai turnam cateva linguri de bulion si cca ½
cana de apa cat sa mai fiarba inabusit musacaua pana scade si are un aspect
frumos .
-
Cand este gata scoatem tava si presaram marar/sau si
patrunjel deasupra
-
Se poate servi cu cascaval ras deasupra.
-
Retete
la Mama va asteapta cu mare drag si va doreste Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu