duminică, 3 aprilie 2016

RULADA CU SUNCA &CASCAVAL & ARDEI GRAS




Ingrediente
  • 100 g făină
  • 50 g unt sau ( margarină ,sau untura)
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 vârf de cuţit de piper
  • 300 ml lapte
  • 4ouă
  • unt şi făină pentru tapetat tava
Pentru Umplutura
  • 150 g - 200 g şuncă (salam)
  • Smântână (cat sa se omogenizeze compozitia )
  • 100 g caşcaval ras
  • ½ ardei rosu ,taiat cubulete mici
  • ½ ardei verde ,taiat cubulete mici
  • Marar sau si /patrunjel verde
  • Masline fara samburi taiate cubulete mici
  • Unt taiat cubulete

Preparare : 

1. Intr-o cratita care are coada ,pentru a putea fi amestecat mai usor aluatul se pune unt sau margarina (untura) .Se pune la incalzit dar nu foarte mult pentru a nu se arde ,turnam faina dintr-o singura data amestecand  continuu.Cand compozitia a devenit spumoasa , se adauga laptele caldut in reprize mici sa nu faca cocoloase ,pana se incorporeaza tot si se desprinde de pe cratita .
2. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet si se incorporeaza cele 4 galbenusuri si apoi cele 4 albusuri batute spuma .Se adauga praful de sare ,piperul proaspat macinat .Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt sau tapetata cu unt si faina.Se coace in cuptorul incins in prealabil la foc tare ,cca 20 -30 de minute si apoi focul se lasa mai mic.
3. Blatul copt se rastoarna pe un servet curat.Deasupra se pune compozitia formata din sunca  taiata cubulete ,amestecata cu ardeiul taiat cubulete mici ,cascavalul ras sau taiat in feliute mici  .Punem maslinele taiate cubulete mici si pe care le stoarcem sa nu aiba zeama . Se adauga smantana ,mararul /sau si patrunjelul ,sare,piper si se incorporeaza untul topit putin Se ruleaza pana la servire si se pastreaza la cald.
4. Se taie ,doar atunci cand se serveste,Se pun feliile de rulada pe un pat de salata verde pentru décor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *