Ingrediente
- 100 g făină
- 50 g unt sau ( margarină ,sau untura)
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 vârf de cuţit de piper
- 300 ml lapte
- 4ouă
- unt şi făină pentru tapetat tava
Pentru Umplutura
- 150 g - 200 g şuncă (salam)
- Smântână (cat sa se omogenizeze compozitia )
- 100 g caşcaval ras
- ½ ardei rosu ,taiat cubulete mici
- ½ ardei verde ,taiat cubulete mici
- Marar sau si /patrunjel verde
- Masline fara samburi taiate cubulete mici
- Unt taiat cubulete
Preparare :
1. Intr-o cratita care are coada ,pentru a putea fi amestecat mai usor aluatul se pune unt sau margarina (untura) .Se pune la incalzit dar nu foarte mult pentru a nu se arde ,turnam faina dintr-o singura data amestecand continuu.Cand compozitia a devenit spumoasa , se adauga laptele caldut in reprize mici sa nu faca cocoloase ,pana se incorporeaza tot si se desprinde de pe cratita .
2. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet si se incorporeaza cele 4 galbenusuri si apoi cele 4 albusuri batute spuma .Se adauga praful de sare ,piperul proaspat macinat .Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt sau tapetata cu unt si faina.Se coace in cuptorul incins in prealabil la foc tare ,cca 20 -30 de minute si apoi focul se lasa mai mic.
4. Se taie ,doar atunci cand se serveste,Se pun feliile de rulada pe un pat de salata verde pentru décor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu