duminică, 24 aprilie 2016

PRAJITURA CU ALUAT RAS,NUCA SI GEM DE CAISE IN IMAGINI


Este o reteta de prajitura foarte veche pe care mi-a dat-o prietena mea , Gratziella , si ea o stie de la mama ei .
INGREDIENTE
500 gr faina
3 oua
1 pachet margarina Unirea / sau unt
150 gr zahar
150 gr nuci pisate
Coaja de la o lamaie
1 praf de copt Dr. Oetker pus in faina.
2 zahar vanilinat
Esenta rom
1 borcan gem de caise /sau prune deoarece sunt mai acrisoare
MOD DE PREPARARE




BLATUL :
Se freaca untul cu zaharul ,dupa care se adauga galbenusurile unul cate unul
Se pune coaja de lamaie praful de copt Dr Oetker direct in faina.

Se adauga treptat faina si se framanta pe blatul de lucru.
Se lasa aluatul la frigider cca 2-3 ore pentru a se putea rade mai usor.





CREMA : Se bat albusurile cu zahar vanilinat pana obtinem o spuma tare .Intre timp tocam nuca in bucatele potrivite.
Se adauga gemul si nuca




Se scoate aluatul de la frigider.
3/4 din aluat se intind  in tava tapetata cu unt si faina.



Se adauga peste foaia de coca ,crema formata din albusuri nuca si gem
A doua bucata din aluat(pe care am tinut-o la congelator )o vom rade cu ajutorul razatoarei mari peste prajitura

Tips :
Foaia de aluat se rupe destul de usor dar nu este o problema deoarece se lipeste in tava cu usurinta.
Tips Cel mai bine ar fi sa radeti pe blatul de lucru si sa presarati peste crema deoarece se poate sa nu fie coca rasa uniform peste prajitura noastra.
Se baga in cuptorul incins in prealabil si se incearca cu o scobitoare.Se pudreaza cand este coapta.
😜 Si sa nu pierdeti bucatele din scobitoare cum am patit eu !!!!
Am facut o modificare privind aluatul si impartirea acestuia .
Astfel  - 1/4 din aluat (il tinem la congelator cca 30 de minute ,dupa care se rade ,restul se tine in frigider si se intinde cand este gata si sfertul de aluat din congelator sa fie ras.
TIPS : Eu am facut prajitura aseara si am asezat aluatul imediat in tava ,si apoi am pus tava in frigider ,dar a iesit aluatul mai gros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *