vineri, 8 iulie 2016

CHIFTELE PRAJITE




INGREDIENTE
·       500 g Carne tocata de pasare /porc/porc si vita
·       3 cepe
·       2 morcovi
·       1 cartof mare
·       Sare
·       Piper
·       Cimbru
·       1 legatura marar/sau si patrunjel tocat
·       2-3 oua
·       Ulei
·       Faina

PREPARARE

Chiftelele se pot face din carne de pasare,vaca,porc sau amestec vaca si porc.
Ceapa se curata si se taie foarte marunt.
Morcovii se curata si se dau prin razatoarea mica .
Cartoful se curata si se da tot prin razatoarea mica.Dar trebuie scurs prin presare ,deoarece isi lasa mult suc.
Sare,piper proaspat macinat ,cimbru(delikat optional)
Verdeata se spala si se toaca foarte marunt.
Se amesteca toate ingredientele ,adaugand 2 oua.Se amesteca totul cu o lingura de lemn.
Uleiul se incinge foarte bine.
Se pregatesc 2 farfurii.una in care punem faina ,si alta in care vom pune un servet absorbant pentru a scoate chiftelutele si sa se scurga surplusul de grasime.
Se fac chiftelute mici si dandu-le prin faina(pesmet) in functie de preferinta.Eu le fac cu faina. Se prajesc la foc potrivit,avand grija sa le intoarcem atunci cand prind crusta pe o parte.

Va astept cu drag la retete la mama ! Si va multumesc ca va faceti timp si pentru blogul meu.Sunteti minunati !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *