INGREDIENTE
· 500 g Carne
tocata de pasare /porc/porc si vita
· 3 cepe
· 2 morcovi
· 1 cartof
mare
· Sare
· Piper
· Cimbru
· 1 legatura
marar/sau si patrunjel tocat
· 2-3 oua
· Ulei
· Faina
PREPARARE
Chiftelele
se pot face din carne de pasare,vaca,porc sau amestec vaca si porc.
|
|
Ceapa se
curata si se taie foarte marunt.
|
|
Morcovii
se curata si se dau prin razatoarea mica .
|
|
Cartoful
se curata si se da tot prin razatoarea mica.Dar trebuie scurs prin presare
,deoarece isi lasa mult suc.
|
|
Sare,piper
proaspat macinat ,cimbru(delikat optional)
|
|
Verdeata
se spala si se toaca foarte marunt.
|
|
Se amesteca
toate ingredientele ,adaugand 2 oua.Se amesteca totul cu o lingura de lemn.
|
|
Uleiul se
incinge foarte bine.
|
|
Se
pregatesc 2 farfurii.una in care punem faina ,si alta in care vom pune un
servet absorbant pentru a scoate chiftelutele si sa se scurga surplusul de
grasime.
|
|
Se fac
chiftelute mici si dandu-le prin faina(pesmet) in functie de preferinta.Eu le
fac cu faina. Se prajesc la foc potrivit,avand grija sa le intoarcem atunci
cand prind crusta pe o parte.
|
|
Va
astept cu drag la retete la mama ! Si va multumesc ca va faceti timp si pentru
blogul meu.Sunteti minunati !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu