INGREDIENTE
·
Carne tocata de
porc/sau si vita
·
3-5 cepe
·
3 morcovi
·
Sare
·
Piper
·
Delikat –optional
·
Cimbru
·
1 Ardei verde
tocat marunt
·
1 legatura marar
·
1 legatura
patrunjel
·
Ulei
·
O cescuta de orez
·
5-7 Ardei pentru
umplut
·
Bulion
·
1-2 lingurite
faina amestecate cu putina apa si se toarna peste ardei cand sunt aproape
gata,pentru a ingrosa sosul.
PREPARARE
1/
Se
curata ceapa, si se taie in bucatele foarte mici.Morcovii se curata, se spala
si se dau prin razatoarea mica.1 Ardei se curata de seminte si cotor si se
taie in cubulete mici.
|
2/
Se
pune putin ulei in tigaie si se calesc impreuna ceapa,morcovii ardeiul adaugand
cate putina apa lasand ingredientele sa se rumeneasca usor,fara a se arde.
Se
da tigaia la o parte si se lasa sa se raceasca.
|
3/
Se
adauga peste compozitia racita o cana de orez bine spalat in prealabil.
|
4/
Verdeata
se spala si se taie foarte fin si se adauga peste compozitia noastra.
|
5/
Se
condimenteaza cu sare piper,cimbru,delikat.
|
6/
Se
amesteca toate ingredientele si se umplu ardeii pe care i-am curatat in
prealabil de cotoare si de seminte si i-am spalat ,lasandu-i pe o hartie
absorbanta sa se scurga bine.
|
7/
Se
calesc ardeii umpluti in ulei incins si se scot apoi pe o farfurie pe care
avem un prosop absorbant pentru surplusul de ulei.
Se
transfera ardeii intr-un vas ,punem apa cat sa ii acopere pe jumatate si ii
lasam la foc mic cu un capac sa fiarba.
|
8/
Se
da vasul la cuptor si se mai lasa cca 30 – 45 de minute la foc potrivit.Adaugam
bulion pe care il amestecam cu faina si peste care usor turnam apa rece putin
cate putin pentru a nu face cocoloase.
Se
mai lasa sa fiarba cateva minute si apoi scoatem vasul din cuptor si presaram
deasupra verdeata spalata si tocata marunt.
Ardeii
se servesc cu smantana !
|
Va astept cu drag la retete la mama ! Si va
multumesc ca va faceti timp si pentru blogul meu.Sunteti minunati !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu