INGREDIENTE
-
8 kg ardei kapia
-
Sare
PREPARARE
-
Ardeii i-am spalat intregi
in multe,multe ape ,si dupa ce s-au scurs bine ,lasandu-i cateva ore, i-am curatat de cotoare si seminte.
-
I-am taiat in bucati
potrivit de mari
-
I-am dat prin masina de tocat
-
I-am pus la fiert cu sare(eu
am pus cca 3-4 linguri de sare ,dar cred ca trebuia sa pun mai multa.)
-
Am spalat bine borcanele si
le-am lasat pe servete absorbante sa fie uscate.
-
Dupa ce compozitia mea a
inceput sa fiarba,stiam ca trebuie sa ii mai las cam ½ ora .,dar eu i-am lasat aproape
1 ½.Ca sa fie compozitia mai groasa si sa nu fermenteze.
-
Am pus pasta de ardei in
borcanele curate avand cate o lingurita in fiecare sa nu plesneasca.
-
Le-am pus capacele.
-
Le-am lasat sa se
raceasca,acoperindu-le cu o patura.
-
Tips :Am ascultat
si sfatul mamei mele si dupa cateva zile am pus totusi la fiert la bain-marie
toate borcanele invelite in ziare si le-am lasat sa fiarba .Dupa ce au dat in
clocot le-am mai lasat cca ¼ ora.
- Se lasa borcanele sa se raceasca in vasele respective.Daca
exista capace care nu au fost bine prinse le mai strangeti dupa ce apa s-a
mai racorit.
|
-
Din 8 kg de ardei au iesit :
-
9 borcane de 400 gr,
-
2 borcane de 800 gr.si
-
2 borcane piticute (nu stiu
gramajele fiecaruia)
-
Mai aveti timp sa faceti aceasta pasta ,pentru ca
este minunata sa completati la diferite sosuri in combinatie cu pasta de rosii.
-
Va doresc succes si va astept cu drag la Retete la Mama
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu