sâmbătă, 15 octombrie 2016

PASTA DE ARDEI KAPIA



INGREDIENTE

-       8 kg ardei kapia
-       Sare

PREPARARE
-       Ardeii i-am spalat intregi in multe,multe ape ,si dupa ce s-au scurs bine ,lasandu-i cateva ore,  i-am curatat de cotoare si seminte.
-       I-am taiat in bucati potrivit de mari
-       I-am dat prin masina de tocat
-       I-am pus la fiert cu sare(eu am pus cca 3-4 linguri de sare ,dar cred ca trebuia sa pun mai multa.)
-       Am spalat bine borcanele si le-am lasat pe servete absorbante sa fie uscate.
-       Dupa ce compozitia mea a inceput sa fiarba,stiam ca trebuie sa ii mai las cam ½ ora .,dar eu i-am lasat aproape 1 ½.Ca sa fie compozitia mai groasa si sa nu fermenteze.
-       Am pus pasta de ardei in borcanele curate avand cate o lingurita in fiecare sa nu plesneasca.
-       Le-am pus capacele.
-       Le-am lasat sa se raceasca,acoperindu-le cu o patura.
-      
Tips :Am ascultat si sfatul mamei mele si dupa cateva zile am pus totusi la fiert la bain-marie toate borcanele invelite in ziare si le-am lasat sa fiarba .Dupa ce au dat in clocot le-am mai lasat cca ¼ ora.
-       Se lasa borcanele sa se raceasca in vasele respective.Daca exista capace care nu au fost bine prinse le mai strangeti dupa ce apa s-a mai racorit.
-        Din 8 kg de ardei au iesit :
-       9 borcane de 400 gr,
-       2 borcane de 800 gr.si
-       2 borcane piticute (nu stiu gramajele fiecaruia)
-       Mai aveti timp sa faceti aceasta pasta ,pentru ca este minunata sa completati la diferite sosuri in combinatie cu pasta de rosii.
-       Va doresc succes si va astept cu drag la Retete la Mama  











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *