vineri, 22 septembrie 2017

CORNULETE CU GEM SI NUCA


INGREDIENTE ALUAT

200 gr faina
125 gr margarina Unirea
1/2 praf de copt Dr.Oetker
3-4 linguri iaurt (smantana,lapte) cu otet
2-3 linguri ulei
INGREDIENTE COMPOZITIE
Gem de capsuni
Nuca pe care am pisat-o ,dar mai bine o puteti taia bucatele mici,mici

MOD DE PREPARARE ALUAT
-   Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga margarina taiata in bucatele si care se framanta bine adaugand treptat cateva linguri din iaurt + otet ,si spre sfarsit adaugam si ulei .
-   Se continua framantarea pe blatul de lucru adaugand iaurt+otet si ulei treptat, pana obtinem un aluat care se desprinde usor de pe maini ,si se intinde bine pe blatul de lucru,
-   Peste aluat adaugam praf de faina pana reusim sa obtinem aluatul dorit.
-   Aluatul cand este gata ,este placut la mana ,si se modeleaza usor.
-   Cuptorul se incinge in prealabil.
-   Aluatul se intinde pe blatul de lucru ,pe care il tapetam cu faina.
-   Se intinde o foaie dintr-o bucata de aluat .
-   Tips < Aluatul - Nu trebuie sa fie prea subtire!
-   Punem o farfurie deasupra si dam la o parte surplusul de aluat ( Este o metoda pe care am vazut-o pe blogul https://jamilacuisine.ro/cornulete-fragede-cu-rahat-reteta-video/
-   Eu le faceam inainte fasii lungi pe care le imparteam in triunghiuri,
-   Niciodata nu reuseam sa le formez de aceeasi dimensiune.
-   Asa mi-a fost mai usor si ii multumesc „Jamila – cuisine” !
-   Reteta de mai sus ,este reteta folosita de mine la placinta cu branza sau mere ,pe care o stiu de la mama mea .











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *