INGREDIENTE ALUAT
200 gr faina
125 gr margarina Unirea
1/2 praf de copt Dr.Oetker
3-4 linguri iaurt (smantana,lapte) cu otet
2-3 linguri ulei
INGREDIENTE COMPOZITIE
Gem de capsuni
Nuca pe care am pisat-o ,dar mai
bine o puteti taia bucatele mici,mici
MOD DE PREPARARE ALUAT
MOD DE PREPARARE ALUAT
- Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga
margarina taiata in bucatele si care se framanta bine adaugand treptat cateva
linguri din iaurt + otet ,si spre sfarsit adaugam si ulei .
- Se continua framantarea pe blatul de lucru adaugand
iaurt+otet si ulei treptat, pana obtinem un aluat care se desprinde usor de
pe maini ,si se intinde bine pe blatul de lucru,
- Peste aluat adaugam praf de faina pana reusim sa
obtinem aluatul dorit.
- Aluatul cand este gata ,este placut la mana ,si se
modeleaza usor.
-
Cuptorul se incinge in prealabil.
-
Aluatul se intinde pe blatul de lucru ,pe care il tapetam cu faina.
-
Se intinde o foaie dintr-o bucata de aluat .
-
Tips < Aluatul - Nu trebuie sa fie prea subtire!
-
Punem o farfurie deasupra si dam la o parte surplusul de aluat ( Este o
metoda pe care am vazut-o pe blogul https://jamilacuisine.ro/cornulete-fragede-cu-rahat-reteta-video/
-
Eu le faceam inainte fasii lungi pe care le imparteam in triunghiuri,
-
Niciodata nu reuseam sa le formez de aceeasi dimensiune.
-
Asa mi-a fost mai usor si ii multumesc „Jamila
– cuisine” !
-
Reteta de mai sus ,este reteta folosita de mine la placinta cu branza sau mere ,pe care o
stiu de la mama mea .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu