duminică, 15 octombrie 2017

PATÉ DE FICAT By MARIETTA



INGREDIENTE
400 gr Ficat de pui
100 gr unt
1 ceapa
2 galbenusuri fierte
Lapte
Sare
Piper macinat
Piper boabe
Foi de dafin
Cimbru
MOD DE PREPARARE
Ficatul se curata de vinisoare ,se spala bine si se pune la fiert.Nu am pus sare sa nu se intareasca
Ceapa se curata se spala si se taie in sferturi.


Ficatul se pune in apa rece ,si se aduna mereu spuma pana ce nu se mai ridica.

Ceapa trebuie pusa la fiert dupa ce am luat toata spuma.
Tips : Eu am gresit punand si ficatul si ceapa impreuna.Am reusit sa iau spuma dar mai greu.


Adaugam la fiert in afara de ceapa ,boabe de piper ,foi de dafin ,cimbru.
Cand s-a fiert ficatul se scurge de apa ,se scot boabele de piper si foile de dafin.


Se pastreaza pentru mixat impreuna cu ficatul ceapa fiarta.
Se adauga sare piper negru macinat si se adauga untul ,si galbenusurile de ou fierte tari


Se foloseste blenderul vertical si se amesteca bine pana obtinem o pasta.
Cel mai bine mixati ficatul inainte de a se raci de tot si pe urma ii adaugati untul,galbenusurile si laptele.


Se adauga laptele rece sau putin caldut.Eu am mixat ficatul cand era rece si nu s-a omogenizat compozitia foarte bine.
De aceea am pus toata compozitia din nou in castron si am mai mixat de data aceasta cu mixerul si am mai adaugat lapte.


Compozitia a devenit destul de apoasa dar se intareste la frigider.
Are un aspect sticlos ,este foarte gustos,fara E-uri,si alte substante nocive.


Va iubesc, si va multumesc ca intre atatea site-uri destepte si cu foarte multe retete ,ma vizitati si pe mine si de multe ori chiar apreciati retetele mele.
Pofta Buna !

Va astept cu drag la Retete la Mama !

Si multumesc prietenei mele Marietta pentru reteta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *