INGREDIENTE
200 gr orez ( Eu am pus 2 cesti mari de orez )
200 gr orez ( Eu am pus 2 cesti mari de orez )
200 gr
ciuperci optional(eu nu am pus ca nu am avut)
1-2 cepe
1-2 morcovi
1 ardei gras
1 dovlecel
mic
Usturoi
Ulei
Patrunjel
Cimbru
Sare
Piper
Bulion (eu
am pus rosii decojite de la cutie)
MOD DE PREPARARE
Usturoiul se taie
feliute mici,mici
|
Speli si
cureti legumele
|
|
|
Morcovii se taie
cubulete
|
Dovlecelul se curata
de coaja si se taie cubulete
|
|
|
Ceapa se curata
se spala si se taie felii subtiri (Juliene)
|
Ardeiul se taie
cubulete dupa ce ii scoti cotorul si semintele
|
|
|
Se soteaza
usturoiul
|
Se adauga
ceapa morcovii,dovlecelul ardeiul gras,si se lasa si ele in tigaia in care am
sotat usturoiul sa se rumeneasca
|
|
|
Se adauga
orezul spalat in cateva ape si amestecam foarte usor (eu am schimbat din
tigaie in cratita)ca am manerul la tigaie din ....plastic si se arde la
cuptor!
|
Cuptorul
il incalzim in prealabil si punem cratita ,dupa ce am adaugat in ea apa calda
(se pune o masura de orez si cca 3 masuri de apa.)
|
|
|
Se lasa la
cuptor adaugand apa ori de cate ori scade pana se fierbe si orezul impreuna
cu celelalte legume
|
Se lasa la
cuptor si cand este orezul aproape fiert se adauga rosiile
|
|
|
Se adauga patrunjel
cat mai mult
|
Se serveste
ca si garnitura la friptura sau ca si o mancare de sine statatoare .
|
|
|
Va iubesc,
si va multumesc ca va faceti timp sa mai cititi si niste retete destul de „comune”
|
Pofta Buna
!
Va astept
cu drag la Retete la Mama !
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu