vineri, 13 octombrie 2017

PILAF SARBESC

INGREDIENTE
200 gr orez ( Eu am pus 2 cesti mari de orez )
200 gr ciuperci optional(eu nu am pus ca nu am avut)
1-2 cepe
1-2 morcovi
1 ardei gras
1 dovlecel mic
Usturoi
Ulei
Patrunjel
Cimbru
Sare
Piper
Bulion (eu am pus rosii decojite de la cutie)

MOD DE PREPARARE
Usturoiul se taie feliute mici,mici
Speli si cureti legumele


Morcovii se taie cubulete

Dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete



Ceapa se curata se spala si se taie felii subtiri (Juliene)
Ardeiul se taie cubulete dupa ce ii scoti cotorul si semintele




Se soteaza usturoiul
Se adauga ceapa morcovii,dovlecelul ardeiul gras,si se lasa si ele in tigaia in care am sotat usturoiul sa se rumeneasca


Se adauga orezul spalat in cateva ape si amestecam foarte usor (eu am schimbat din tigaie in cratita)ca am manerul la tigaie din ....plastic si se arde la cuptor!
Cuptorul il incalzim in prealabil si punem cratita ,dupa ce am adaugat in ea apa calda (se pune o masura de orez si cca 3 masuri de apa.)


Se lasa la cuptor adaugand apa ori de cate ori scade pana se fierbe si orezul impreuna cu celelalte legume
Se lasa la cuptor si cand este orezul aproape fiert se adauga rosiile


Se adauga patrunjel cat mai mult
Se serveste ca si garnitura la friptura sau ca si o mancare de sine statatoare .


Va iubesc, si va multumesc ca va faceti timp sa mai cititi si niste retete destul de „comune”
Pofta Buna !

Va astept cu drag la Retete la Mama !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *