luni, 2 octombrie 2017

BUDINCA DE DOVLECEI - BROCCOLI SI BRANZA



INGREDIENTE
2 dovlecei
½ cana broccoli
1 morcov
1 ardei gras rosu
Masline
100 gr sunca
1 legatura marar
3 oua
1 pahar smantana
3 catei usturoi
Telemea vaca cca 200 gr
Sare
Piper
3-4 linguri pesmet daca compozitia este prea moale.
PENTRU ORNAT
Cascaval ras + smantana
Rosii
Tava se unge cu unt si pesmet
MOD DE PREPARARE


Se fierbe broccoli in apa fiarta cu cativa stropi ulei si un strop sare,cateva clocote.Se toaca dupa ce se scoate din apa si se racoreste.
Ardeiul se spala si el si se taie cubulete
Dovleceii se curata de coaja,se spala (eu ii spal si inainte de a-i taia )si se dau prin razatoare mica.Se storc bine de apa.
Usturoiul se curata si se piseaza bine.


Morcovul se spala si se da pe razatoarea mica.
Maslinele se taie in bucatele mici
Sunca se taie cubulete mici.
Branza se rade pe razatoarea mica


Ouale se amesteca cu un praf de sare.
Peste oua adaugam smantana oprind si pentru decor.


Se toarna ouale peste compozitie adaugand sare si piper dupa gust
Se amesteca si daca este compozitia prea moale se adauga cateva linguri de pesmet.


Tava se unge cu unt si pesmet
Se netezeste compozitia dupa ce o punem in tava.
Se baga tava la cuptor .


Cu cca 15-20 minute inainte de a fi gata se scoate tava si oranam cu rosii taiate feliute.
Peste rosii radem cascaval amestecat cu smantana


Se mai lasa la cuptor pana se topeste cascavalul si rosiile se rumenesc.
Pofta Buna !
Va astept cu drag la Retete la Mama !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *