joi, 11 ianuarie 2018

TORT OREO FARA COACERE



Ingrediente Pentru Baza Tort Oreo
-        300 gr Biscuiti Oreo (1 pachet are 154 gr,si eu am pus 2 pachete de biscuiti)
-        100 gr unt topit
Ingrediente Pentru Crema Tort Oreo
-        300 ml Frisca lichida
-        400 g Crema de Branza(Philadelphia,Mascarpone)
-        10-15 biscuiti pentru faramat
-        80 gr zahar farin
-        2-3 pliculete zahar vanilinat sau(1 fiola vanilie)
-       Decor
-        Ace de ciocolata ,fulgi-flori, de la Dr.Oetker
-        Ciocolata rasa
-        Frisca pentru decor
Mod de Preparare
300 gr Biscuiti Oreo
100 gr Unt topit 


300 ml Frisca lichida
400 gr Crema branza
15 biscuiti de faramitat
80 gr zahar farin
2-3 plic zahar vanilinat
Sau 1 fiola vanilie 

 1.Se pun biscuitii in robotul de bucatarie 

 2.Se faramiteaza bine

 3.Untul se topeste pe foc dar se toarna peste biscuiti fara sa fie foarte fierbinte

 4.Biscuitii se amesteca cu untul topit

 5.Se pune o foaie de hartie de copt in tava de tort cu peretii detasabili 



 6.Se aşază biscuiti care au fost amestecati cu untul topit cu mana si cu o paleta sau fundul unui pahar si se preseaza

 7.Frisca lichida se bate bine cu mixerul

 8.Trebuie sa fie foarte bine amestecata.


 9.Crema de branza

10.Se amesteca cu zaharul farin 

11.Si se adauga si   zaharul vanilinat.

12.Se amesteca pana se incorporeaza bine zaharul.

13.Se toarna frisca peste crema batuta bine 


14.Biscuiti oreo (10-15)
Se pun in punga si se bat cu un facalet ca sa nu fie foarte sfaramati.
Ei oricum sunt foarte fragezi.

15.Se pun in castron 

16.Si cand crema noastra de frisca cu mascarpone este gata amestecata se pun si biscuitii sfaramati sau rupti cu mana.Se se amesteca foarte bine.

17. Crema in care punem biscuitii.

18. Asa arata crema cu biscuitii Oreo 


19.Am pus crema formata din: frisca+crema branza+zahar farin+zahar vanilinat+biscuiti orea sfaramati.

20.TORT OREO NR 2 Cel care a iesit bine in final!



21.

22.


Eu am gresit pentru ca nu am batut frisca foarte bine   :
1. Bateti frisca lichida pana capata o consistenta matasoasa ,luceste,si nu cade de pe paletele mixerului.
2. Eu am decorat initial cu o crema numita Decor de ciocolata de la Dr. Oetker dar a 2-a oara nu am mai pus decat ciocolata rasa ,si floricele albe pentru ca era foarte dulce cu acel decor de ciocolata.
3. Am spus initial ,deoarece nu am batut bine frisca si nu s-a legat tortul ! A fost superb ,dar nu s-a legat pana a 2-a zi si s-a revarsat pe masa ,si a ajuns la .....gunoi !
4. Si m-am apucat temeinic de cel de-al 2-lea tort asa cum se vede din foto a iesit bine si a fost bun,bun !
5. Va sfatuiesc sa decorati tortul abia a 2-a zi deoarece daca este moale ,tot decorul de ciocolata intra in el si se indulceste prea rau.! 
6. Lasati tortul la frigider cel putin 7 ore saau mai bine toata noaptea.
- Pofta buna si va mai astept la Retete la Mama !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *