Reteta este
de la mama mea ,si din
aceste
ingrediente ies 2 checuri
INGREDIENTE
6 oua
200 ml lapte
200 ml ulei
400 gr zahar
400 gr faina
Un praf de copt Dr.Oetker nestins
3 zahar vanilinat
Un praf de sare
Cacao ,
Nuci /Stafide /Rahat /la alegere
MOD DE PREPARE
1.Se bat ouale
spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat
|
2.Se adauga treptat
laptele
|
3.Apoi uleiul si sarea
|
4.Se adauga treptat faina in care s-a amestecat praful de copt nestins.
|
5. Se
imparte aluatul obtinut astfel:
|
6. ¾
din aluat se lasa alb si
|
7. ¼
se amesteca cu cacao & rahat,bucatele de nuci ,sau stafide (dupa
preferinta).
|
8. Se
adauga in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ½ din aluatul alb
|
9. si
deasupra ½ din aluatul cu cacao (nuci,rahat...)
|
10. Facem cu cutitul deasupra aluatului cu cacao dintr-un capat al tavii
forma de “S“ pentru a
se intrepatrunde aluatul maro cu cel alb pana la fundul tavii.
|
11. Se repeta operatiunea si in tava a doua pana terminam tot aluatul.Aluatul
alb si deasupra cel cu cacao.
|
12. Se coace la foc potrivit.
Se pudreaza si se taie rece . |
Va astept cu drag la Retete la Mama !
Pofta Buna si sper sa va placa !
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu