INGREDIENTE SOS
-
Usturoi
-
Cimbru
-
Foi de dafin
-
Bulion
-
Ulei
-
Pasta ardei kapia (optional)
-
1-2 lingurite faina
-
Sare
-
Piper
-
Patrunjel/sau si marar verde taiat marunt
MOD DE PREPARE
-
Se curata usturoiul ,se marunteste in piulita si se
pune in cratita in uleiul incins.
-
Atentie ,Nu se lasa mult ,si se amesteca tot timpul deoarece se arde imediat si
devine amar sosul.
-
Intr-un castron punem bulion ,pasta ardei kapia
-
1-2 lingurite faina, sare ,piper ,cimbru ,si amestecam
cu apa rece ,pana obtinem o pasta ca o smantana groasa.
-
Se adauga peste usturoiul pe care l-am rumenit foarte
putin .
-
Lasam sa fiarba cateva minute la foc mic si intre timp
adaugam chiftelutele ca la ultimele clocote sa fiarba in sosul pe care l-am
facut.
-
Oprim focul si adaugam foi de dafin si cateva boabe de
piper negru ,verdeata taiata marunt.
-
-
Retete la
Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu