miercuri, 29 august 2018

LAPTE DE PASARE By Mady


INGREDIENTE
-        5 albusuri
-        5 galbenusuri
-        1 litru lapte
-        90 gr zahar pudra
-        60 gr zahar tos
-        1-2 plic zahar vanilinat sau/si o fiola de esenta vanilie
-        Ciocolata neagra rasa sau Fulgi de migdale
-        1 lingura otet
-        Sare

MOD DE PREPARARE LAPTE DE PASARE

-        Albusurile care trebuie sa fie la temperatura camerei le punem intr-un vas cu un praf de sare.
-        Batem albusurile cu mixerul pana devin spumoase si atunci adaugam otetul,
-        Continuam sa batem bine adaugand treptat zaharul pudra pana albusurile devin lucioase si obtinem o bezea tare care sa nu cada din lingura.
-        Laptele il punem la foc ,si adaugam zaharul vanilinat si il lasam  sa dea intr-un clocot.
-        Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar tos
pana se omogenizeaza
-       Cand laptele incepe sa fiarba il luam de pe foc si cu atentie il adaugam usor ,putin cate putin peste galbenusuri,amestecand continuu.
-       Amestecul de lapte si galbenusuri cu zahar se pune in oala pentru a-l pune la foc din nou.
-       Focul trebuie sa fie mic ,si amestecam tot timpul aprox.12-15 minute pana crema se va ingrosa putin.
-       Punem crema obtinuta intr-un bol acoperit cu folie de plastic cat mai etans cat sa nu faca  crusta deasupra si o lasam sa se raceasca ,iar cand ajunge la temperatura camerei punem crema la frigider pentru cca 1 ora sau chiar mai mult .
-       Bezeaua noastra o tinem tot in frigider in acest timp.
-       Crema pe care am tinut-o in frigider se pune intr-un bol si deasupra se pun cu lingura gogosele din bezea.
-       Incercam sa le modelam sa arate cat mai aspectuóase.
-       Deasupra se presara ciocolata rasa sau fulgi de migdale,sau orice ornament dorim.
-       Retete la Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti .







Un comentariu:

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *