luni, 10 septembrie 2018

DULCEATA DE ARDEI IUTE By Mady

INGREDIENTE


-        1 kg ardei iuti
-        2 ardei kapia cca 0.400 gr
-       800 ml otet alb de 9ͦC
-        1 kg de zahar

 
MOD DE PREPARARE



Dulceata de ardei este ideala pentru fripturi,legume,tocanite,tocaturi,rasoluri si alte preparate.
Ardeii se curata de seminte ,avand manusi de unica folosinta in maini ,deoarece poti sa te iriti foarte usor la ochi.
Ardeii se spala ,si se lasa sa se scurga bine de apa.
Se curata de cotoare si de seminte,si se toaca marunt,dar se pot da si prin masina de tocat.
Ardeii kapia se taie si se curata si ei si se dau la fel prin masina de tocat.
Punem otetul la fiert cu zaharul (dar sa nu faceti aceasta operatiune cu geamurile inchise deoarece aburii de la fiert face ca aerul in bucatarie sa devina inabusitor.Se lasa la fiert cca 25-30 de minute ,pana se leaga ,ca un sirop.
Se adauga ardeii nostri peste siropul de otet si zahar si se lasa la fiert cam 40 de minute
Se incearca cu lingurita ca orice dulceata.
Se pune fierbinte ,in borcanele curate si bine uscate in cuptorul incins dar inchis ulterior.
Au iesit 3 borcane de 330 gr.
-       Retete la Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti .







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *