INGREDIENTE
-
1 kg ardei iuti
-
2 ardei kapia cca 0.400 gr
-
800 ml otet alb de 9ͦC
-
1 kg de zahar
MOD DE PREPARARE
Ardeii se curata de seminte ,avand
manusi de unica folosinta in maini ,deoarece poti sa te iriti foarte usor la
ochi.
|
||
Ardeii se spala ,si se lasa sa se
scurga bine de apa.
|
||
Se curata de cotoare si de
seminte,si se toaca marunt,dar se pot da si prin masina de tocat.
Ardeii kapia se taie si se curata
si ei si se dau la fel prin masina de tocat.
|
||
Punem otetul la fiert cu zaharul (dar
sa nu faceti aceasta operatiune cu geamurile inchise deoarece aburii de la
fiert face ca aerul in bucatarie sa devina inabusitor.Se lasa la
fiert cca 25-30 de minute ,pana se leaga ,ca un sirop.
|
||
Se adauga ardeii nostri peste
siropul de otet si zahar si se lasa la fiert cam 40 de minute
|
||
Se incearca cu lingurita ca orice
dulceata.
|
||
Se pune fierbinte ,in borcanele
curate si bine uscate in cuptorul incins dar inchis ulterior.
|
||
Au iesit 3 borcane de 330 gr.
|
||
-
Retete la Mama ,va asteapta cu drag oricand
doriti sa reveniti .
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu