sâmbătă, 22 septembrie 2018

COUS COUS CU PESTE


Cous cous sau Cus cus este o mancare facuta in principal din gris ,mancare traditionala in multe tari arabe si din Nordul Africii ,des intalnita in bucatariile tarilor acestora ,in Tunisia,Algeria,Maroc,Libia si multe altele ,dar nu sunt paste deoarece cous cous-ul este facut din grau dur.
INGREDIENTE
-       Cous cous pachet 200 gr (Lidl)
-       Tips * Atentie ! - Nu este gramajul scris pe punga este mai mic in jur de cca 155 gr (eu asa am gasit si trebuie sa va dozati apa in functie de gramaj)
-       1-2 conserve ton sau sardine
-       Mix de legume sau poti sa pui mazare,fasole,morcovi fierti)
-       Porumb
-       1 conserva fasole boabe
-       Nuca taiata marunt sau macinata
-       1 conserva ciuperci
-       1 conserva porumb
-       Broccoli
-       Ardei rosu
-       Mix seminte (floarea soarelui ,dovleac ,susan,in)
-       Ulei de masline
-       Zeama de la o lamaie(eu am pus lamaie si ulei de masline doar in cantitatea pe care am consumat-o la momentul respectiv,sa nu se inmoaie compozitia).
-       Sare
-       Piper
-       Delikat
-       Cimbru
-       Orice compozitie alegeti in functie de preferintele dvs ,eu le-am scris asa cum am facut eu salata ,dvs puteti sa va faceti combinatiile dorite !
MOD DE PREPARARE COUS-COUS:
-       Cous cous-ul se prepara cum scrie pe ambalaj :
1. Pentru garnitura
-       200 gr de cus-cus se prajesc in 30 ml ulei pana se rumenesc .Se adauga 600 ml apa fierbinte ,sare si condimente.Fierbeti conform timpului indicat
2. Pentru supe si ciorbe 
-       Se fierbe 1 litru de apa cu sare ,dupa gust ,se adauga 100 gr de cous-cous .Fierbeti conform timpului indicat !
-       Scurgeti apa si treceti cous-cous-ul prin jet de apa rece
-       Timp de fierbere recomandat 9 minute .
MOD DE PREPARARE SALATA:
-       Se scurge conserva de peste de ulei si se curata de diversele pielite,sau alte parti spongioase.
-       Eu cous-cous-ul l-am fiert ,nu l-am prajit.
-       Celelalte ingrediente se pregatesc astfel:
-       Broccoli se fierbe in putina apa cu sare.
-       Ardeiul se spala ,se curata de seminte si se taie bucatele mici.
-       Conserva de porumb,de fasole boabe,de ciuperci,de mix de legume ,de porumb se scurg de apa din cutie si se clatesc cu apa rece.
-       Nucile se taie in bucatele mici sau se dau prin masina.
-       Intr-un bol se pune cous-cousul si deasupra lui se pun
-       ciupercile,
-       mix-ul de legume,
-       broccoli,
-       porumbul,
-       pestele maruntit
-       ardeiul
-       nucile
-       fasolea boabe
-       sare
-       piper
-       cimbru.
-       Mix-ul de seminte
-       Se amesteca toate ingredientele si se adauga ulei de masline si zeama de lamaie doar cand serviti salata !
Retete la Mama ,va asteapta cu drag ,aici !   


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *