marți, 12 noiembrie 2019

FURSECURI CU GEM DE PRUNE SI NUCI


INGREDIENTE

100 gr 
Zahar tos sau pudra
100 gr
Unt
150 gr
Faina
1
Galbenus
1  
Albus  
½  Lingurita  
Praf de copt Dr.Oetker
1 lamaie
Coaja
1 esenta
Vanilie
1 plic
Zahar vanilat
1 praf de
Sare

Gem de prune  

Nuci macinate








PREPARARE




Unt,zahar,faina,esente,coaja de lamaie,nuci,gem,galbenus,albus.





Amestecam untul cu zaharul,cateva picaturi de esenta de vanilie,zahar vanilat.     






Adaugam galbenusul peste unt si zahar  





Amestecam cateva minute, pana obtinem un aluat pufos






Faina se amesteca cu sarea si praful de copt.





Trebuie sa obtinem un aluat moale placut la atingere.






Il impachetam cu folie alimentara si il lasam la frigider cateva ore.







Dupa ce scoatem aluatul rece se formeaza bilute de cca 2-3 cm  






Se bate putin albusul.Se introduc aceste bilute in albus si apoi se amesteca in nuca pisata.





Intr-o tava se pune foaie de copt si asezam bilutele date prin albus si prin nuca la ceva distanta una de alta





Facem o gaura la mijlocul acestor bilute si adaugam gem de prune ,sau orice alt fel de gem (eu am adaugat rahat la cateva din ele )  






Atentie ,nu le coaceti prea mult ,deoarece se intaresc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *