INGREDIENTE
100 gr
|
Zahar tos
sau pudra
|
100 gr
|
Unt
|
150 gr
|
Faina
|
1
|
Galbenus
|
1
|
Albus
|
½ Lingurita
|
Praf de
copt Dr.Oetker
|
1 lamaie
|
Coaja
|
1 esenta
|
Vanilie
|
1 plic
|
Zahar
vanilat
|
1 praf de
|
Sare
|
|
Gem de
prune
|
|
Nuci
macinate
|
PREPARARE
Unt,zahar,faina,esente,coaja de
lamaie,nuci,gem,galbenus,albus.
|
|
|
Amestecam untul cu zaharul,cateva picaturi de esenta de
vanilie,zahar vanilat.
|
|
Adaugam galbenusul peste unt si zahar
|
|
Amestecam cateva minute, pana obtinem un aluat pufos
|
|
Faina se amesteca cu sarea si praful de copt.
|
|
Trebuie sa obtinem un aluat moale placut la atingere.
|
|
Il impachetam cu folie alimentara si il lasam la frigider
cateva ore.
|
|
Dupa ce scoatem aluatul rece se formeaza bilute de cca 2-3
cm
|
|
Se bate putin albusul.Se introduc aceste bilute in albus si
apoi se amesteca in nuca pisata.
|
|
Intr-o tava se pune foaie de copt si asezam bilutele date
prin albus si prin nuca la ceva distanta una de alta
|
|
Facem o gaura la mijlocul acestor bilute si adaugam gem de
prune ,sau orice alt fel de gem (eu am adaugat rahat la cateva din ele )
|
|
Atentie ,nu le coaceti prea mult ,deoarece se intaresc.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu