miercuri, 11 decembrie 2019

OREZ SARBESC DE POST

INGREDIENTE

1 Cana
Orez bob rotund 
1-2
Morcovi  
2
Cepe  
1  
Ardei kapia

Ciuperci (optional)

Usturoi (optional)
  
Ulei  

Sare

Piper

Patrunjel verde











PREPARARE

Morcovii se curata ,se spala si se taie cubulete.
Cepele se curata si se taie cat mai fin.
Ardeiul kapia se spala se curata de seminte si se taie cubulete.
Ciupercile (optional) se scot din conserva si se scurg de zeama, si se taie in bucati potrivite.
Se pune ulei intr-o cratita si se caleste rapid usturoiul taiat marunt , fara sa se arda si apoi se pun celelalte legume:morcovii,ceapa, ardeiul kapia !  
Se rumenesc usor fara a se arde si mai picuram putina apa.
Se adauga o cana de orez pe care l-am spalat bine in cateva ape caldute.
Se amesteca cu legumele.Adaugam 4 masuri de apa fiarta (aceeasi cu care am masurat orezul.)
Se introduce vasul la cuptor si se lasa sa fiarba pana scade bine. In eventualitatea in care mai este necesar sa fiarba orezul,mai punem putina apa fiarta si mai lasam la cuptor.
Retete la mama va ureaza Pofta Buna si va asteapta cu drag !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *