INGREDIENTE
1 Cana
|
Orez bob
rotund
|
1-2
|
Morcovi
|
2
|
Cepe
|
1
|
Ardei kapia
|
|
Ciuperci (optional)
|
|
Usturoi (optional)
|
|
Ulei
|
|
Sare
|
|
Piper
|
|
Patrunjel verde
|
PREPARARE
Morcovii se
curata ,se spala si se taie cubulete.
|
Cepele se
curata si se taie cat mai fin.
|
Ardeiul
kapia se spala se curata de seminte si se taie cubulete.
|
Ciupercile
(optional) se scot din conserva si se scurg de zeama, si se taie in bucati
potrivite.
|
Se pune
ulei intr-o cratita si se caleste rapid usturoiul taiat marunt , fara sa se
arda si apoi se pun celelalte legume:morcovii,ceapa, ardeiul kapia !
|
Se rumenesc
usor fara a se arde si mai picuram putina apa.
|
Se adauga
o cana de orez pe care l-am spalat bine in cateva ape caldute.
|
Se amesteca
cu legumele.Adaugam 4 masuri de apa fiarta (aceeasi cu care am masurat
orezul.)
|
Se introduce
vasul la cuptor si se lasa sa fiarba pana scade bine. In eventualitatea in
care mai este necesar sa fiarba orezul,mai punem putina apa fiarta si mai
lasam la cuptor.
|
Retete la mama va ureaza Pofta
Buna si va asteapta cu drag !
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu