Clafoutis cu cirese este o placinta traditionala
frantuzeasca (un fel de tarta),fiind
o combinatie intre o prajitura aromata si o budinca.Numele ei vine din cuvantul
francez clafir (a umple) si se face de obicei cu visine,sau cirese,cu
sau fara samburi.Unii din bucatari nu opteaza pentru scoaterea lor deoarece samburii
contribuie la o aroma sporita a clafoutis-ului.
Daca nu avem visine,putem face aceasta tarta cu orice fructe de sezon.(eu
am facut-o cu, capsuni si afine)
Prajitura este foarte simplu de facut fiind o combinatie de ou,zahar,lapte
faina.
INGREDIENTE
Capsuni
2 oua
125 ml lapte
2 oua
125 ml lapte
60 gr faina
70 gr zahar
Nuci pisate (eu nu le-am macinat
foarte mult)
2 pliculete zahar vanilat
Unt pentru a unge tava care are cca 25/18
cm
1 praf de sare
PREPARARE
Se tapeteaza
tava cu hartie de copt si o ungem cu unt.
|
Capsunile
se curata ,se spala si se taie in jumatati si se pun pe fundul tavii.
|
Punem ouale
intr-un vas si adaugam zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.Le mixam
pana isi schimba culoarea si se topeste tot zaharul.
|
Se adauga laptele,
apoi faina amestecand pana se omogenizeaza totul.Se obtine un aluat
asemanator cu cel de clatite.Se adauga peste fructe si se pune tava in
cuptorul incins in prealabil.Se lasa la cuptor cca 35-40 de minute.Se
incearca cu o scobitoare.Se pudreaza, cand este scoasa din cuptor , se
serveste calda cu frisca sau rece. Este foarte placuta la gust ,pastrand aroma fructelor
pe care le-am folosit (fie capsuni,afine, sau visine.
|
|
|
|
|
|
Clafoutis cu afine
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu