luni, 15 iunie 2020

CLAFOUTIS CU AFINE SAU CAPSUNI


Clafoutis cu cirese este o placinta traditionala frantuzeasca (un fel de tarta),fiind o combinatie intre o prajitura aromata si o budinca.Numele ei vine din cuvantul francez clafir (a umple) si se face de obicei cu visine,sau cirese,cu sau fara samburi.Unii din bucatari nu opteaza pentru scoaterea lor deoarece samburii contribuie la o aroma sporita a clafoutis-ului.
Daca nu avem visine,putem face aceasta tarta cu orice fructe de sezon.(eu am facut-o cu, capsuni si afine)
Prajitura este foarte simplu de facut fiind o combinatie de ou,zahar,lapte faina.
INGREDIENTE

Capsuni  
2 oua
125 ml lapte
 60 gr faina
 70 gr zahar
Nuci pisate (eu nu le-am macinat foarte mult)
2 pliculete zahar vanilat
Unt pentru a unge tava care are cca 25/18 cm
1 praf de sare
PREPARARE

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si o ungem cu unt.  
Capsunile se curata ,se spala si se taie in jumatati si se pun pe fundul tavii.
Punem ouale intr-un vas si adaugam zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.Le mixam pana isi schimba culoarea si se topeste tot zaharul.
Se adauga laptele, apoi faina amestecand pana se omogenizeaza totul.Se obtine un aluat asemanator cu cel de clatite.Se adauga peste fructe si se pune tava in cuptorul incins in prealabil.Se lasa la cuptor cca 35-40 de minute.Se incearca cu o scobitoare.Se pudreaza, cand este scoasa din cuptor , se serveste calda cu frisca sau rece. Este foarte placuta la gust ,pastrand aroma fructelor pe care le-am folosit (fie capsuni,afine, sau visine.














Clafoutis cu afine




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *