duminică, 31 mai 2020

PRAJITURA ”CĂTĂ” CU CIOCOLATA SI VISINE


INGREDIENTE

200 gr ciocolata menaj
100 gr ciocolata cu lapte
200 gr unt
4 oua
150 gr faina
 50 gr cacao
300 gr zahar
200 gr visine sau zmeura (sau fructe confiate)
Se tapeteaza o tava de 20 x 30 cm

PREPARARE

Se topeste untul cu ciocolata
Se lasa la racorit
Separat se bat ouale cu zaharul,si se incorporeaza in ciocolata cu untul topit si racit.
Faina se amesteca cu cacao,si se incorporeaza in compozitia de ciocolata,treptat sa nu se faca cocoloase.
Se adauga ½ din cantitatea de visine(zmeura sau fructe confiate)
Se pune compozitia in tava si deasupra restul de fructe.
Se pune tava in cuptorul incins in prealabil si se coace la foc mediu cca 30-35 de minute.Compozitia desi pare inca fluida se scoate din cuptor si se lasa la racit.Se lasa la frigider pana a doua zi.
Se taie cu un cutit ud. Este o prajitura placuta la gust,cu multa ciocolata dar fructele ii dau o savoare si o aroma deosebita.  












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *