sâmbătă, 21 noiembrie 2020

MANCARE DE GUTUI

 

INGREDIENTE

  • 2 Gutui mici
  • 4-5 linguri zahar
  • Putin ulei pentru calit
  • O lingura faina pentru rântaș 

PREPARARE

Spalam gutuile pana se curata bine si le feliem curatandu-le mijlocul care este tare.

Le rumenim intr-o cratita in care am incins putin ulei si le intoarcem pana cand ,ele se inmoaie,avand grija sa nu se lipeasca.

Cand sunt gata rumenite,adaugam putina apa si acoperim cratita cateva minute ,lasand sa fiarba la foc mic.

In timp ce acestea fierb ,facem din 4-5 linguri de zahar un caramel ,topindu-l dar avand grija sa nu ne ardem pe maini.Turnam caramelul peste gutui dar tot cu atentie sporita,deoarece sfaraie prin turnarea caramelului peste apa incinsa.

Dupa cateva minute in care am amestecat usor ,facem un rantas din faina si putina apa, pe care il turnam peste gutui,lasand cateva minute sa mai dea intr-un clocot.

Este mancarea copilariei pe care la acel moment nu o agream de loc.Dar acum chiar m-a incantat !

 

 

 


 


 


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *