luni, 18 ianuarie 2021

CHEC CU NUCI SI GEM DE GUTUI


INGREDIENTE :

3 oua
100 ml lapte
100 ml ulei
200 gr zahar
200 gr faina
1/2 praf de copt Dr.Oetker nestins pus in faina
3 zahar vanilinat
Un praf de sare
2-3 linguri gem de gutui ,
Nuci maruntite ,Ciocolata rasa

PREPARARE

 1.Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul,  zaharul vanilinat si un praf sare

 2.Se adauga treptat uleiul

 

3.Adaugam laptele

 4.Se cerne si se adauga treptat faina in care s-a amestecat praful de copt nestins.



 5. Se imparte aluatul obtinut astfel:

 6.

¾ din aluat se lasa alb si



 7. ¼ se amesteca cu,bucatele de nuci ,si se pun cateva linguri de gem de gutui

 8. Se adauga in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau tapetata cu hartie de copt)aluatul alb



 9. si deasupra aluatul cu nuci ,gem de gutui(sau alt gem la alegere).

10. Facem cu cutitul deasupra aluatului dintr-un capat al tavii forma de “S“ pentru a se intrepatrunde aluatul cu nuci si gem cu cel alb pana la fundul tavii.



11. Deasupra am mai pus un rand de nuci maruntite si ciocolata rasa.

12. Se coace la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil.

Se pudreaza si se taie rece .




 


 

 

 


 


 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *