miercuri, 3 martie 2021

PIFTIE DE PORC (RACITURI)

 INGREDIENTE

2 picioare de porc pe care le tai ,le parlesti

2 rasoale de porc (Nu am gasit si ureche de porc)

2 morcovi

1-2 cepe

Sare,Piper,Usturoi pisat 

1 ardei iute(optional)

MOD DE PREPARARE :

1.   Carnea se curata ,se parleste se portioneaza.

2.   Se pune carnea in apa rece cu sare ca sa putem lua spuma.

3.   Sau putem sa schimbam apa pana aceasta ramane limpede si o lasam sa fiarba fara sa mai fie nevoie sa luam spuma.

4.   Cand carnea noastra este pe jumatate fiarta,adaugam zarzavurile,ardeiul taiat pe jumatate ,si acoperim oala lasand totul sa fiarba la foc mic,pana cand carnea este fiarta foarte bine.Dureaza cateva ore.

5.   Lasam sa se raceasca bine si adunam grasimea formata deasupra.

6.   Punem din nou oala la fiert,si scoatem carnea. Strecuram zeama (vanturand-o) dintr-o oala in alta printr-o sita in care am pus usturoiul pisat .Repetam aceasta operatie de cateva ori.

7.   Portionam carnea in vase scotand oasele si inainte de a turna zeama peste carne ,adaugam sare si piper dupa gust.

8.   Punem si morcovii ca sa ii dam un aspect mai frumos.

9.   Va doresc Pofta buna si va astept cu mult drag la Retete la Mama !

 

 


 

 


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *