INGREDIENTE :
1 buc
pastrav
Cartofi( taiati in sferturi)
Ceapa felii
Morcovi rondele sau in lungime
Ardei gras
rosu si verde
Rosii
Broccoli
Felii de
lamaie
Usturoi
·
Nu am trecut cantitatile legumelor deoarece sunt
in functie de cantitatea de peste pe care o preparati.
SOSUL pentru uns pestele si legumele
Ulei de masline,patrunjel verde , condimente (sare,piper,boia iute si dulce,cimbru,ierburi provence,turmeric,rosmarin etc) Orice combinatii care va sunt la indemana si pe plac.
MOD DE PREPARARE
1. Se
amesteca toate condimentele si se unge pestele. |
2. Legumele
se curata ,se spala si se portioneaza. |
3. Punem
intr-o tava hartie de copt ,ungem tava cu ulei de masline ,asezam pestele si
il crestam si pe o parte si pe alta. |
4. Ungem
pestele si pe afara si in interior cu sosul obtinut din uleiul de masline si
din condimentele amestecate. |
5. Punem
catei de usturoi si feliute de lamaie in crestaturile facute in peste. |
6. In
tava alaturi de peste vom aseza ceapa,cartofii ,morcovii.Ungem si legumele cu
sosul cu care am uns si pestele.Acoperim cu o folie de aluminiu si punem tava
in cuptorul incalzit in prealabil.Lasam cca 35-40 de minute. |
7. Indepartam
cu grija folia de aluminiu si asezam rosiile ,ardeii, broccoli si le ungem si
pe acestea cu sos.Mai punem la cuptor tava pentru inca 15 -20 de minute |
8 Pofta buna si va astept cu drag la Retete la Mama ! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu